seo.ai
Om osCasesRessourcer Kontakt
+45 70 26 66 50Gratis SEO Gennemgang

Blogging for Webshops: 8 SEO-elementer der øger salget

En effektiv blog driver masser af trafik og potentielle kunder til jeres webshop. Med en Blogging Strategi kan I sælge flere produkter, styrke jeres konkurrenceevne og etablere jeres online butik som en autoritet hos målgruppen og hos Google.

Indhold

Book en gratis SEO strategi session

Hvad er en blog, og hvorfor skal jeres webshop have en?

 • En blog (forkortet version af “weblog”) er et onlinetidsskrift, der viser de seneste blog-indlæg øverst. På bloggen kan en eller flere forfattere dele deres syn på og gode råd og anbefalinger til specifikke emner.
 • Webshops kan med fordel udgive blog-indlæg i form af artikler som rummer guides, tips og gode råd til hvordan man får glæde af produkterne.
 • En blog hjælper jeres webshop med at dække hele kunderejsen af med relevant indhold, hvilket styrker jeres tilstedeværelse og salg fra Google.

3 essentielle blogging-principper for webshops

 1. Understøt kunderejsen: Blogindlæg er et genialt format til at dække hullerne af i kunderejsen med lækkert indhold som matcher søgehensigten på Google.
 2. Sørg for god SEO: For at sikre mest mulig synlighed på Google skal elementer som teknik, indhold og links tøjles, så der skabes synergi på tværs af blogindlæg, kategorisider og produktsider på jeres website.
 3. Gør bloggen til en supersælger: Byg bro mellem jeres blogindlæg og jeres produkter. Det gør I med hjælp fra discipliner som intern linking, konverteringsoptimering, herinde relevante pop-ups og forskellige former for Product Placement.

2 fejl vi ofte ser webshops gør grueligt galt når de blogger:

 1. Ingen SEO-strategi: Uden en god plan og strategi som understøtter salg af jeres produkter kan blogging hurtigt blive en underskudsforretning. Sørg derfor altid for, at din blog understøtter god SEO og tager udgangspunkt i jeres kunders søgeadfærd på Google.
 2. Ingen salg: Mange webshops får masser af trafik fra Google på deres blog, men de formår ikke at forvandle nok af trafikken til kunder og salg. Fokus på konverteringer og salg er derfor afgørende for din blogs succes.

8 SEO-elementer der øger salget

Øg omsætningen i jeres webshop med en blog som indtænkes som en integreret del af jeres SEO-strategi:

 1. Vis at I er en autoritet: Vis at I ved hvad I taler om, ved at udgive blogindlæg i form af guides, hvor I hjælper jeres målgruppe. Svar på konkrete spørgsmål, vis hvordan med step-by-step guides og inspirér jeres potentielle købere til at vælge de rigtige produkter.
 2. Topic Cluster Strategien: Få svar på hvad jeres virksomhed skal blogge om, og hvad der styrker jeres Topical Authority på Google med kortlægning af Topic Clusters.
 3. Intern linking: Inden for SEO er disciplinen Intern linking en genial metode til at styrke vigtige sider på bloggen, samt understøtte vigtige kategorisider og produktsider i webshoppen. I kan med den rette dosering af interne links fra bloggen, forbedre fx produkters placeringer på Google.
 4. Vis produkterne frem: Der findes masse af gode måder at feature relaterede produkter på i blogindlæg. Test metoderne for at finde de former for Product Placement, der har størst indflydelse på jeres salg.
 5. Pop-up: Der findes ikke noget bedre end pop-ups, der inspirerer jeres blogs læsere til at abonnere på jeres nyhedsbrev. Start med den klassiske “Spar 10% på din første ordre” og eksperimenter med andre budskaber/pop-ups for at øge antal signups på jeres mailingliste.
 6. Kontinuitet: Løbende SEO og publicering af nyt indhold med en fast kadence er en af nøglerne til at få flere kunder fra Google. I modsætning til kampagner eller projekter, vinder du flere topplaceringer på Google over tid med en fast proces. På denne måde undgår I opstartsomkostninger og gør SEO og blogging til en velkendt proces og konkurrencefordel i jeres virksomhed.
 7. Brug video, billeder og lyd: Jeres blogposts kan med fordel indeholde meget mere end tekst. Vis hvordan produkter løser problemer i en video, understøt teksten med billeder og lyd som eksempelvis oplæsning af artiklen eller indlejrede podcast-episoder.
 8. Promovering: Med super fede blogindlæg, bliver promoveringen af din webshop meget nemmere. Del jeres blogindlæg på sociale medier, på mailinglisten og skab større autoritet med målrettede linkbuilding.

Vil I have flere kunder fra Google?

Lad os tage en snak om jeres mål og planer. Book et møde med os nu eller ring til os på telefon +45 70 26 66 50. Det kunne være starten på et smukt samarbjede :-)
Om os Cases Ressourcer Kontakt +45 70 26 66 50 Log in Gratis SEO Gennemgang
👍 Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev

Gratis SEO Gennemgang

Få 100% uforpligtende sparring på jeres SEO-strategi med en af SEO.DK’s konsulenter.
Ja tak - Bestil nu