Teknisk SEO - 17 typiske fejl (og hvordan de løses)

I denne artikel gennemgår vi 17 typiske fejl, som webmastere begår, når det kommer til teknisk SEO, og hvordan de kan løses for at optimere søgemaskinernes evne til at finde, indeksere og rangere dit website.

Af
Daniel Højris Bæk
,
Partner
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
January 27, 2024

Teknisk SEO er en vigtig del af enhver SEO-strategi. Det handler om at sikre, at søgemaskinerne nemt kan finde, indeksere og rangere dit website. Men der er mange typiske fejl, som mange webmastere begår, når det kommer til teknisk SEO.

I denne artikel vil vi se på 17 af de mest almindelige fejl, og hvordan de kan løses.

Introduktion til teknisk SEO

Teknisk SEO er en af ​​de mest vigtige aspekter af søgemaskineoptimering (SEO).

Det handler om at optimere dit websted for søgemaskiner, så det kan rangeres højere i søgeresultaterne. Dette er vigtigt, da det hjælper med at øge trafikken til dit websted og øge dine chancer for at få flere kunder.

Teknisk SEO har eksisteret siden Google blev grundlagt i 1998. Det var da, at Google begyndte at bruge algoritmer til at bestemme, hvilke sider der skulle rangeres højere i søgeresultaterne. Disse algoritmer blev konstant opdateret for at forbedre søgeresultaterne og give brugerne de bedste søgeresultater.

I dag er teknisk SEO blevet meget mere kompleks og involverer mange flere aspekter. Det handler ikke kun om at optimere dit websted for søgemaskiner, men også om at optimere det for brugere. Dette betyder, at du skal sørge for, at dit websted er let at navigere, har en god hastighed og er mobilvenligt.

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO er en af de vigtigste dele af SEO-strategien. Det er en proces, der hjælper søgemaskiner med at kunne indeksere og forstå indholdet på en hjemmeside. Teknisk SEO handler om at optimere websitet, så det er søgemaskinevenligt, og det er derfor, det er så vigtigt.

Teknisk SEO er som at have en bil. Det er vigtigt at sørge for, at bilen er i god stand og kører godt, så den kan komme fra A til B. Det samme gælder for teknisk SEO. Det er vigtigt at sørge for, at dit websted er i god stand og kører godt, så søgemaskinerne kan finde, indeksere og rangere det. Det betyder, at du skal sørge for, at dit websted er optimeret, så det er let at navigere, har en god hastighed og er mobilvenligt.

Eller som Rand Fishkin, grundlægger af Moz, engang sagde:

"Teknisk SEO handler om at sikre, at søgemaskinerne kan finde, indeksere og forstå dit indhold."

Teknisk SEO omfatter alt fra at optimere websitet til at sikre, at det er søgemaskinevenligt, til at optimere indholdet, så det er relevant og værdifuldt for brugerne. Det er derfor, det er så vigtigt at have en stærk teknisk SEO-strategi i din SEO-strategi.

De 17 hyppigste fejl ifht. teknisk SEO

Der kan være mange forskellige fejl, der kan forhindre, at dit websted rangeres højere i søgeresultaterne. Her er de 10 hyppigste fejl, som du bør være opmærksom på:

  1. Fejl i robots.txt-filer
  2. Fejl i sitemaps
  3. Uhensigtsmæssig brug af canonical tags
  4. Duplikeret indhold
  5. Langsom sidehastighed
  6. Uhensigtsmæssig struktur af URL'er
  7. Uhensigtsmæssig brug af meta tags
  8. Uhensigtsmæssig brug af h1-tags
  9. Uhensigtsmæssig brug af interne links
  10. Uhensigtsmæssig brug af redirects
  11. Uhensigtsmæssig brug af billedetags
  12. Uhensigtsmæssig brug af JavaScript og CSS
  13. Uhensigtsmæssig brug af HTML-kode
  14. Uhensigtsmæssig brug af struktureret data
  15. Mobil-venlighed
  16. Negative eksterne links
  17. Mangel på interne links

1. Fejl i robots.txt-filer

Robots.txt-filer er en vigtig del af teknisk SEO, da de fortæller søgemaskinerne, hvilke sider de skal indeksere og hvilke de skal ignorere. Der er dog nogle almindelige fejl, som man skal være opmærksom på, når man arbejder med robots.txt-filer.

For det første kan man risikere at blokere sider, som man gerne vil have indekseret. Dette sker ofte, hvis man har en wildcard (*) i robots.txt-filen, som blokerer alle sider, der ikke er specifikt undtaget.

For det andet kan man risikere at blokere sider, som man ikke ønsker skal indekseres. Dette sker ofte, hvis man har en forkerte syntax i robots.txt-filen, hvilket kan føre til, at søgemaskinerne ikke kan læse filen korrekt.

Endelig kan man risikere at blokere sider, som man gerne vil have indekseret, hvis man har en forældet robots.txt-fil.

2. Fejl i sitemaps

Sitemaps er en anden vigtig del af teknisk SEO, da de hjælper søgemaskinerne med at indeksere dit websted. Der er dog nogle almindelige fejl, som man skal være opmærksom på, når man arbejder med sitemaps.

For det første kan man risikere at have en forældet sitemap, som ikke indeholder alle dine sider. Dette sker ofte, hvis man ikke opdaterer sitemappet regelmæssigt.

For det andet kan man risikere at have en sitemap, der ikke er korrekt formateret. Dette sker ofte, hvis man har en forkert syntax eller en forkert struktur i sitemappet.

Det bør du have fokus på;

  1. Opdater sitemappet regelmæssigt (hvis din platform ikke gør dette automatisk)
  2. Kontroller syntax og struktur i sitemappet
  3. Kontroller at alle sider er inkluderet i sitemappet
  4. Kontroller at der ikke er nogen dobbeltindgange
  5. Kontroller at der ikke er nogen ødelagte links
  6. Kontroller at der ikke er nogen ugyldige tegn i sitemappet
  7. Kontroller at der ikke er nogen ugyldige URLs
  8. Kontroller at der ikke er nogen ugyldige karakterer
  9. Kontroller at der ikke er nogen ugyldige filtyper
  10. Kontroller at der ikke er nogen ugyldige metadata

3. Uhensigtsmæssig brug af canonical tags

Canonical tags er HTML-tags, der bruges til at fortælle søgemaskiner, hvilken side der skal indekseres, når der er flere versioner af den samme side. Dette er især nyttigt, når der er flere versioner af en side, der har det samme indhold, men forskellige URL'er.

Uhensigtsmæssig brug af canonical tags kan føre til, at søgemaskiner ikke indekserer den rigtige version af en side.

Dette kan føre til, at du ikke får det optimale udbytte af din SEO-strategi. For at undgå dette skal du sørge for, at du bruger canonical tags korrekt og kun på de sider, der har det samme indhold. Du bør også sørge for, at du bruger de rigtige canonical tags, så søgemaskinerne ved, hvilken side der skal indekseres.

Eksempel:

Hvis du har en side med URL'en www.example.com/page1 og en anden side med URL'en www.example.com/page2, der har det samme indhold, skal du bruge canonical tags på begge sider. Canonical tags på www.example.com/page1 skal pege på www.example.com/page2, og canonical tags på www.example.com/page2 skal pege på www.example.com/page1.

4. Duplikeret indhold

Duplikeret indhold er når et website har to eller flere sider, der indeholder det samme indhold. Dette kan være et stort problem for teknisk SEO, da det kan forvirre søgemaskinerne og forringe din rangering. For at forbedre dette skal du sørge for, at du ikke har to eller flere sider, der indeholder det samme indhold. Hvis det er nødvendigt, skal du bruge en 301-omdirigering for at sende brugere til den korrekte side. Du skal også sørge for, at du bruger unikke titler og meta-beskrivelser på hver side, så søgemaskinerne kan skelne mellem dem.

En 301-omdirigering er en permanent omdirigering, der fortæller søgemaskiner, at en side er flyttet permanent til en anden URL. Dette er nyttigt, når du ønsker at omdirigere trafik fra en side til en anden. For at oprette en 301-omdirigering skal du først logge ind på din webserver og åbne .htaccess-filen. Herefter skal du indsætte følgende kode:

Redirect 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html

Hvor "old-page.html" er den gamle URL og "new-page.html" er den nye URL. Når du har gemt filen, vil alle anmodninger om den gamle URL blive omdirigeret til den nye URL.

Det engelske begreb for dette er "duplicate content" og "301 redirect".

5. Langsom sidehastighed

Langsom sidehastighed er et stort problem for teknisk SEO, da det kan have en negativ indvirkning på din søgeplacering. Dette skyldes, at søgemaskiner vægter sidehastighed højt, når de bestemmer, hvilke sider der skal rangeres højere.

Det engelske begreb for dette er "Page Speed".

For at forbedre din sidehastighed skal du sørge for, at du optimerer dine billeder, minimerer antallet af plugins, du bruger, og reducerer størrelsen på dine HTML-, CSS- og JavaScript-filer. Du bør også overveje at bruge et content delivery network (CDN) til at levere dine sider hurtigere.

CDN'er er et netværk af servere, der er spredt over hele verden. Når en bruger anmoder om en side, vil den blive serveret fra den nærmeste server. Dette betyder, at siderne bliver serveret hurtigere, da de ikke skal rejse så langt.

Værktøjer du kan bruge til at identicere langsom sidehastighed

  • Google PageSpeed Insights – dette værktøj giver dig en detaljeret analyse af din sidehastighed, så du kan identificere problemer og løse dem.
  • GTmetrix – et værktøj, der giver dig detaljerede oplysninger om din sidehastighed og ydeevne.
  • Screaming Frog SEO Spider – et værktøj til at analysere og crawle dit website, så du kan identificere tekniske SEO-problemer.
  • SEMrush – et værktøj, der giver dig detaljerede oplysninger om dit website, så du kan identificere tekniske SEO-problemer.

6. Uhensigtsmæssig struktur af URL'er

Uhensigtsmæssig struktur af URL'er kan have en negativ indvirkning på teknisk SEO. Dette skyldes, at søgemaskiner har brug for at kunne læse og forstå URL'erne, så de kan rangere dit website korrekt. Derfor er det vigtigt, at URL'erne er korte, klare og beskrivende.

Det engelske begreb for dette er "URL structure".

For at forbedre URL-strukturen skal du sørge for, at URL'erne er korte og klare. Det betyder, at du skal undgå unødvendige ord og tal, og at du skal bruge hyphens (-) i stedet for underscores (_) til at adskille ordene. Du bør også sørge for, at URL'erne er relevante for indholdet på siden. For eksempel, hvis du har en side om "SEO-tips", bør URL'en være "www.example.com/seo-tips". Dette gør det lettere for søgemaskinerne at forstå, hvad siden handler om.

Eksempler på hensigtsmæssig URL struktur;

Hensigtsmæssig:

  1. www.example.com/kategorinavn/post-title
  2. www.example.com/år/måned/post-title
  3. www.example.com/post-title

Uhensigtsmæssig:

  1. www.example.com/post-title?id=123
  2. www.example.com/post-title/123
  3. www.example.com/123/post-title

7. Uhensigtsmæssig brug af meta tags

Meta tags er HTML-tags, der bruges til at give søgemaskiner og andre brugere information om et websted. De er placeret i toppen af ​​din HTML-kode og er en vigtig del af teknisk SEO.

Uhensigtsmæssig brug af meta tags kan have en negativ indvirkning på din SEO-strategi. For eksempel, hvis du bruger for mange meta tags, kan det forårsage, at søgemaskinerne ikke kan læse din side korrekt. Dette kan gøre det sværere for søgemaskinerne at finde og indeksere dit websted, hvilket kan føre til et lavere søgeresultat.

For at undgå dette skal du sørge for, at dine meta tags er korte, præcise og relevante for det indhold, der er på din side. Det er også vigtigt at bruge unikke meta tags til hver side på dit websted. Dette vil hjælpe søgemaskinerne med at identificere og indeksere dit websted korrekt.

Et godt eksempel på brug af meta tags kan være en side om et bestemt produkt, hvor man bruger en meta tag til at beskrive produktets navn, en anden til at beskrive produktets funktioner og en tredje til at beskrive produktets pris. Dette giver søgemaskinerne vigtig information om siden, hvilket kan hjælpe med at forbedre søgeresultaterne for søgninger relatert til dette produkt.

<head>

   <title>My Cool Product</title>

   <meta name="description" content="Introducing the newest and coolest product on the market - My Cool Product. This product features XYZ and is priced at $ABC.">

   <meta name="keywords" content="cool product, XYZ, $ABC">

</head>

I dette eksempel er der brugt tre meta tags:

  • title-tag: Dette giver navnet på produktet som en titel til søgemaskinen og brugeren.
  • meta name="description" : Dette giver en kort beskrivelse af produktet og dets funktioner og pris
  • meta name="keywords": Dette giver nøgleord som er relevante for produktet

Et eksempel på en uhensigtsmæssig brug af meta tags ville være at bruge den samme beskrivelse på flere sider på et websted. Dette kan forvirre søgemaskinerne og gøre det svært for dem at indeksere webstedet korrekt, hvilket kan føre til et lavere søgeresultat.

Man kan også som et eksempel, skrive irrelevante Meta tags til et websted, det kan føre til at søgemaskinerne tror at indholdet er relateret til det man har skrevet i meta tag, og dermed ikke korrekt kategorisere indholdet.

8. Uhensigtsmæssig brug af h1-tags

H1-tags er HTML-tags, der bruges til at skabe overskrifter på en webside. De er meget vigtige for SEO, da de hjælper søgemaskiner med at forstå, hvad websiden handler om.

Uhensigtsmæssig brug af H1-tags kan føre til dårligere SEO-resultater. Dette skyldes, at søgemaskiner har en tendens til at give websider, der bruger mange H1-tags, en lavere rangering. Dette skyldes, at søgemaskinerne betragter det som et tegn på, at websiden ikke er organiseret ordentligt.

For at forbedre SEO-resultaterne skal du sørge for, at du kun bruger én H1-tag på hver webside. Dette vil hjælpe søgemaskinerne med at forstå, hvad websiden handler om, og dermed give den en bedre rangering. Du bør også sørge for at bruge andre HTML-tags, såsom H2, H3 osv., til at organisere websiden. Dette vil hjælpe søgemaskinerne med at forstå, hvordan websiden er organiseret.

  1. Brug H1-tag til at skabe en overskrift, der beskriver websidens hovedemne.
  2. Brug H2-tags til at organisere websidens indhold i sektioner.
  3. Brug H3-tags til at organisere websidens indhold i undersektioner.

En almindelig fejl er at bruge for mange H1-tags på en webside. Dette kan føre til, at søgemaskinerne betragter websiden som ikke-organiseret og dermed give den en lavere rangering. Derfor bør man kun bruge én H1-tag på

9. Uhensigtsmæssig brug af interne links

Interne links er vigtige for teknisk SEO, da de hjælper søgemaskinerne med at navigere og indeksere dit website.

De hjælper også brugerne med at navigere på dit website og finde det indhold, de leder efter.

For at forbedre din interne linkstruktur skal du sørge for, at du har klare og beskrivende links, der peger på relevant indhold. Det betyder, at du skal undgå at bruge generiske links som "klik her" eller "læs mere". Du bør også sørge for, at du har links til vigtige sider som dit kontaktformular og dit sitemap. Dette gør det lettere for søgemaskinerne at finde og indeksere disse sider.

De mest almindelige fejl, der opleves, når det kommer til interne links, er:

  • Brug af generiske links som "klik her" eller "læs mere"
  • Manglende links til vigtige sider som kontaktformularer og sitemaps
  • Links, der ikke peger på relevant indhold
  • For mange interne links, der kan forvirre søgemaskinerne
  • Links, der ikke er klare og beskrivende nok

10. Uhensigtsmæssig brug af redirects

Redirects er en vigtig del af SEO-strategien, da de hjælper med at sikre, at brugere og søgemaskiner nemt kan navigere mellem siderne. Uhensigtsmæssig brug af redirects kan dog have en negativ indvirkning på SEO-resultaterne.

Når et websted bruger redirects, skal det sikre, at de er korrekt konfigureret og ikke forårsager unødvendig trafik. Dette betyder, at alle redirects skal være permanente (HTTP 301) og ikke midlertidige (HTTP 302). Det er også vigtigt at sikre, at redirects ikke leder brugere og søgemaskiner til et 404-siden ikke fundet-siden.

For at forbedre brugen af redirects er det vigtigt at holde styr på alle de eksisterende redirects og sikre, at de er korrekt konfigureret. Det er også vigtigt at sikre, at der ikke er for mange redirects, da dette kan forårsage langsom sideindlæsning og dermed have en negativ indvirkning på SEO-resultaterne.

11. Uhensigtsmæssig brug af billedetags

Billedetags er et vigtigt element i teknisk SEO, da de hjælper søgemaskiner med at forstå, hvad et billede handler om. Det er derfor vigtigt at sørge for, at billedetags er relevante og beskrivende.

Uhensigtsmæssig brug af billedetags kan have en negativ indvirkning på SEO-ydeevnen. Det kan for eksempel ske, hvis billedetags er for lange, ikke beskrivende eller ikke er relevante for billedet.

For at forbedre billedetags i relation til teknisk SEO, skal du sørge for, at de er korte, præcise og beskrivende. Det er også vigtigt at sørge for, at billedetags er relevante for det billede, de er knyttet til.

12. Uhensigtsmæssig brug af JavaScript og CSS

JavaScript og CSS er to af de mest almindeligt anvendte programmeringssprog, der bruges til at skabe dynamisk indhold og design på websider. Uhensigtsmæssig brug af disse programmeringssprog kan have en negativ indvirkning på søgemaskineoptimering (SEO).

Når JavaScript og CSS bruges uhensigtsmæssigt, kan det forhindre søgemaskiner i at indeksere og korrekt vise websiden. Dette kan føre til, at websiden ikke rangerer højt i søgeresultaterne, hvilket kan resultere i et fald i trafik og omsætning.

For at undgå dette skal du sørge for, at JavaScript og CSS kun bruges til at tilføje funktioner og designelementer, der er vigtige for websiden. Det er også vigtigt at sikre, at JavaScript og CSS ikke blokerer indeksering af websiden. Dette kan gøres ved at bruge teknikker som AJAX crawling og server-side rendering.

AJAX crawling er en teknik, der gør det muligt for søgemaskiner at indeksere dynamisk indhold, der er skabt ved hjælp af JavaScript. Dette gøres ved at lade søgemaskinerne indeksere en version af websiden, der er skabt ved hjælp af HTML, i stedet for den dynamiske version.

Server-side rendering er en teknik, der gør det muligt for søgemaskiner at indeksere dynamisk indhold, der er skabt ved hjælp af JavaScript. Dette gøres ved at serveren gengiver websiden som HTML, så søgemaskiner

13. Uhensigtsmæssig brug af HTML-kode

HTML-kode er et af de vigtigste elementer i søgemaskineoptimering (SEO). Det er den kode, der bruges til at strukturere og formatere indholdet på en webside. Uhensigtsmæssig brug af HTML-kode kan have en negativ indvirkning på SEO.

For at sikre, at din HTML-kode er optimal, skal du sørge for, at den er korrekt struktureret og formateret. Dette betyder, at du skal bruge de rigtige HTML-tags, så søgemaskinerne kan læse og forstå dit indhold. Det betyder også, at du skal sørge for, at alle dine tags er korrekt indsat og ikke overlapper hinanden.

14. Uhensigtsmæssig brug af struktureret data

Struktureret data er et vigtigt element for at optimere søgemaskineresultater og forbedre brugeroplevelsen. Det er en måde at organisere data på, der gør det muligt for søgemaskiner at forstå og indeksere indholdet på en hjemmeside.

Uhensigtsmæssig brug af struktureret data kan have en negativ indvirkning på søgemaskineresultaterne. Det kan for eksempel ske, hvis dataene ikke er korrekt markeret, eller hvis de ikke er korrekt struktureret. Det kan også ske, hvis der er for mange markeringer eller for mange forskellige typer af markeringer.

For at forbedre brugen af struktureret data i forbindelse med teknisk SEO, skal man sørge for, at dataene er korrekt markeret og struktureret. Dette kan gøres ved at bruge de rigtige HTML-tags og ved at organisere dataene på en logisk måde. Det er også vigtigt at sørge for, at der ikke er for mange markeringer eller for mange forskellige typer af markeringer.

Her er et eksempel på, hvordan man kan bruge struktureret data på en webside, der viser information om et bestemt produkt:

<div itemscope itemtype="http://schema.org/Product">

   <h1 itemprop="name">My Cool Product</h1>

   <img itemprop="image" src="product.jpg" alt="My Cool Product">

   <p itemprop="description">Introducing the newest and coolest product on the market - My Cool Product. This product features XYZ and is priced at $ABC.</p>

   <p><strong>Brand:</strong> <span itemprop="brand">ACME</span></p>

   <p><strong>Model:</strong> <span itemprop="model">CP-123</span></p>

   <p><strong>Price:</strong> <span itemprop="price">$123.00</span></p>

</div>

I dette eksempel er der brugt en række forskellige HTML tags med itemscope og itemprop attributterne til at markere forskellige dele af informationen om produktet.

itemscope definere et scope for itemtype og itemprop

itemtype: "http://schema.org/Product" definere at det er data om et produkt.

itemprop="name": definere navnet på produktet

itemprop="image" : definere linket til billede af produktet

itemprop="description" : definere en beskrivelse af produktet

itemprop="brand" : definere mærket af produktet

itemprop="model": definere modellen af produktet

itemprop="price" : definere prisen på produktet

Ved at strukturere data på denne måde, giver man søgemaskinerne information om produktet, hvilket kan forbedre søgeresultaterne for søgninger relateret til dette produkt.

Bemærk at dette er bare et eksempel, og at der findes mange andre muligheder for at markere strukturerede data, blandt andet vha JSON-LD, RDFa og Microdata.

15. Mobil-venlighed

Mobilvenlighed er en vigtig del af teknisk SEO. Det handler om at sikre, at dit website er optimeret til at fungere godt på mobiltelefoner.

Dette kan gøres ved at optimere dit website til at være responsivt, så det tilpasser sig forskellige skærmstørrelser og enheder. Det betyder også, at du skal sikre, at dit website er hurtigt og let at navigere på mobilenheder. Dette kan gøres ved at minimere antallet af elementer på siden, minimere størrelsen på billeder og komprimere filer. Det er også vigtigt at sikre, at dit website er mobilvenligt, så det er let at læse og navigere på alle enheder.

AMP (Accelerated Mobile Pages) er et open source-format, der er designet til at gøre det hurtigere og nemmere for brugere at indlæse websider på mobilenheder. Det gør det ved at minimere antallet af elementer på siden, minimere størrelsen på billeder og komprimere filer. Dette gør det muligt for websider at indlæse meget hurtigere på mobilenheder, hvilket resulterer i bedre brugeroplevelse og højere SEO-rangeringer.

16. Negative eksterne links

Negative eksterne links er links, der peger fra et website til et andet website, der har en negativ indvirkning på SEO-rangeringen. Dette kan ske, hvis det andet website har en dårlig SEO-score, eller hvis det er et website, der er blevet udsat for spam.

Negative eksterne links kan opstå, hvis en konkurrent bruger negative black hat SEO-teknikker som link-spamming eller link-building med dårlige kvalitetslinks.

Dette kan have en negativ indvirkning på SEO-rangeringen, da det kan føre til, at søgemaskinerne ikke længere ser det website som relevant. Det kan også ske, hvis et website har en dårlig SEO-score, eller hvis det er et website, der er blevet udsat for spam.

For at forbedre SEO-rangeringen kan man forsøge at fjerne de negative eksterne links. Dette kan gøres ved at kontakte webmasteren for det andet website og bede om at få det link fjernet. Hvis det ikke er muligt, kan man forsøge at bruge en 301-omdirigering til et andet website, der har en bedre SEO-score. Dette vil hjælpe med at reducere den negative indvirkning af det negative link.

Man bør også sørge for at overvåge sit eget website for negative eksterne links og sørge for at de fjernes hurtigst muligt. Dette kan gøres ved at bruge et værktøj som Google Search Console, som kan hjælpe med at identificere negative eksterne links.

17. Mangel på interne links

Interne links er links, der peger fra et websted til et andet websted på det samme domæne. Det er et vigtigt element i teknisk SEO, da det hjælper søgemaskinerne med at navigere rundt på dit websted og forstå, hvordan de forskellige sider er relateret til hinanden.

Mangel på interne links kan have en negativ indvirkning på SEO-ydeevnen. Det kan resultere i, at søgemaskinerne har svært ved at finde og indeksere dit websted, hvilket kan føre til lavere placeringer i søgeresultaterne.

Heldigvis er der flere måder, du kan forbedre dit websteds interne linkstruktur for at forbedre SEO-ydeevnen. Du kan starte med at oprette flere interne links, der forbinder dine sider, så søgemaskinerne nemmere kan navigere rundt på dit websted. Du kan også oprette interne links til relevante sider, så søgemaskinerne kan se, hvordan de forskellige sider er relateret til hinanden.

  1. Linking til relaterede produkter eller services på din webside.
  2. Linking til en blog-post fra en anden blog-post.
  3. Linking til et bestemt søgeord eller sætning fra en anden side på dit websted.

CMS typer og teknisk SEO

Der er mange forskellige CMS-systemer, der håndterer SEO på forskellige måder.

Nogle af de mest populære CMS-systemer inkluderer;

  1. WordPress
  2. Drupal
  3. Joomla
  4. Magento
  5. Squarespace
  6. Wix
  7. Shopify
  8. Weebly
  9. BigCommerce
  10. OpenCart

Når du vælger et CMS-system til teknisk SEO, er det vigtigt at vælge et system, der har de rigtige funktioner til at optimere dit website. Det betyder, at du skal vælge et system, der har funktioner som:

  1. Mulighed for at tilføje meta tags og titler til hver side.
  2. Mulighed for at tilføje struktureret data til hver side.
  3. Mulighed for at tilføje søgeordsforslag til hver side.
  4. Mulighed for at tilføje indholdsfortegnelser til hver side.
  5. Mulighed for at tilføje sitemaps til hver side.
  6. Mulighed for at tilføje 301 omdirigeringer til hver side.
  7. Mulighed for at tilføje robots.txt-filer til hver side.
  8. Mulighed for at tilføje komprimerede filer til hver side.
  9. Mulighed for at tilføje mobilvenlige versioner af hver side.
  10. Mulighed for at tilføje AMP-versioner af hver side.

Derudover skal du også sørge for, at dit CMS-system har en god brugergrænseflade, så det er let at administrere og optimere dit website.

Wordpress og teknisk SEO

WordPress er et af de mest populære webstedsbygningsværktøjer, der er tilgængelige. Det er let at bruge, og det gør det muligt for alle at oprette et professionelt udseende websted uden at skulle kende kodning. Det er også et godt valg, når det kommer til teknisk SEO.

Hvordan arbejder man så bedst med teknisk SEO i Wordpress?

Her er nogle tips til, hvordan du arbejder bedst med teknisk SEO i WordPress:

  1. Installer et SEO-plugin: Et SEO-plugin som Yoast SEO eller All in One SEO Pack kan hjælpe dig med at optimere dit websted for søgemaskiner. Det giver dig mulighed for at skrive meta-beskrivelser, titler og andre vigtige SEO-elementer.
  2. Opret en XML-sitemap: En XML-sitemap hjælper søgemaskinerne med at finde og indeksere alle dine sider og indlæg. Det er en god idé at oprette en XML-sitemap og sende den til søgemaskinerne.
  3. Tilføj 301 omdirigeringer: Hvis du ændrer URL'er på dit websted, skal du tilføje 301 omdirigeringer for at sikre, at søgemaskinerne ved, hvor de skal lede efter den nye side.
  4. Tilføj struktureret data: Struktureret data hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad dit websted handler om. Det giver dig mulighed for at vise søgeresultater med mere detaljerede oplysninger, hvilket kan øge din synlighed på søgemaskinerne.
  5. Tilføj robots.txt-filer: Robots.txt-filer fortæller søgemaskinerne, hvilke sider de skal indeksere og hvilke sider de skal ignorere. Det er en god idé at tilføje robots.txt-filer til dit websted for at kontrollere, hvordan søgemaskinerne indekserer dit websted.

Kendte eksempler på sider der har lidt under dårlig teknisk SEO

Det kan være svært at pege på specifikke brands eller virksomheder, der har haft alvorlige problemer med teknisk SEO, da mange af disse problemer typisk løses bag kulisserne og ikke offentliggøres. Men her er nogle eksempler på kendte brands eller virksomheder, som har oplevet problemer med deres tekniske SEO:

Amazon: I 2018 rapporterede mange brugere, at de havde problemer med at finde produkter på Amazons websted, og at søgeresultaterne ofte var irrelevant. Det viste sig, at Amazon havde ændret sin indekseringsstruktur, hvilket havde ført til problemer med indekseringen af produkterne.

Forbes: i 2018 Forbes havde mange problemer med langsom indlæsningstid på deres websted, hvilket havde ført til dårligere placeringer i søgeresultaterne og tab af trafik. Forbes har siden da optimeret deres indlæsningstid og har genvundet meget af den mistede trafik.

BBC: I 2017 BBC konstateret at deres mobil version af webstedet havde problem med at indekseres ordenligt i søgemaskinerne, hvilket førte til dårligere placeringer i søgeresultaterne for mange af deres mobil-specifikke sider.

Yelp: I 2016 Yelp har rapporteret at de havde problemer med at få deres anmeldelser vist i søgeresultaterne, da Google havde ændret deres algoritme, hvilket førte til at Yelp's anmeldelser ikke længere blev vist på deres resultater.

Ryanair: I 2020 Ryanair, Europa's største lavpris flyselskab , havde problemer med at få deres websted indekseret ordenligt i søgemaskinerne, hvilket førte til dårligere placeringer i søgeresultaterne for mange af deres søgeord. Dette skyldtes problmer i deres tekniske implementering af hjemmesiden.

Trivago: I 2019, den store online rejseportal Trivago, havde problemer med at få deres anmeldelser af hoteller vist i søgeresultaterne, da Google ændrede deres algoritme for at vise anmeldelser. Dette førte til, at mange af Trivago's anmeldelser ikke længere blev vist i søgeresultaterne.

Groupon: I 2018 , den store deal site Groupon, oplevede problemer med langsom indlæsningstid på deres websted, hvilket førte til dårligere placeringer i søgeresultaterne og tab af trafik. Groupon har siden da optimeret deres indlæsningstid, og har genvundet meget af den mistede trafik.

Expedia: I 2017, den store rejseportal Expedia, havde problemer med at få deres anmeldelser vist i søgeresultaterne, da Google ændrede deres algoritme for at vise anmeldelser. Dette førte til, at mange af Expedia's anmeldelser ikke længere blev vist i søgeresultaterne.

Hvad er fordelene ved at bruge teknisk SEO på min hjemmeside?

Teknisk SEO er et vigtigt element i at optimere din hjemmeside for søgemaskiner. Det hjælper søgemaskinerne med at forstå dit indhold og giver dem mulighed for at korrekt indeksere og rangere dit websted. Nogle af de vigtigste fordele ved teknisk SEO er:

  • Det hjælper søgemaskinerne med at identificere og indeksere dit websted hurtigere.
  • Det hjælper med at forbedre webstedets hastighed og ydeevne.
  • Det hjælper med at forbedre brugeroplevelsen ved at gøre det lettere for søgemaskinerne at navigere rundt på webstedet.
  • Det hjælper med at forbedre webstedets sikkerhed ved at forhindre hacking og andre typer af cyberangreb.
  • Det hjælper med at forbedre webstedets SEO-rangeringer ved at sikre, at søgemaskinerne kan identificere og indeksere dit indhold

5 overordnede råd til bedre teknisk SEO

For at opnå bedre resultater med din tekniske SEO er det vigtigt at følge nogle grundlæggende retningslinjer. Her er fem overordnede råd, der kan hjælpe dig med at optimere din tekniske SEO:

1. Optimer dit indhold: Det er vigtigt at optimere dit indhold for søgemaskiner. Dette betyder, at du skal bruge relevante søgeord, meta-tags og titler for at hjælpe søgemaskinerne med at forstå dit indhold.

2. Fokuser på hastighed: Det er vigtigt at sørge for, at dit websted indlæses hurtigt. Dette hjælper med at forbedre brugeroplevelsen og sikre, at søgemask

1. Brug af korrekte meta-tags: Meta-tags er vigtige for søgemaskinernes indeksering. Sørg for at bruge de korrekte meta-tags, så søgemaskinerne kan identificere og indeksere dit indhold.

2. Optimer dine billeder: Billeder kan have en stor indvirkning på webstedets hastighed og ydeevne. Sørg for at optimere dine billeder, så de ikke forringer webstedets hastighed.

3. Brug af korrekte URL-strukturer: URL-strukturer er vigtige for søgemaskinernes indeksering. Sørg for at bruge korrekte URL-strukturer, så søgemaskinerne kan identificere og indeksere dit indhold.

4. Brug af korrekte interne links: Interne links er vigtige for søgemaskinernes indeksering. Sørg for at bruge korrekte interne links, så søgemaskinerne kan identificere og indeksere dit indhold.

5. Brug af korrekte HTML-tags: HTML-tags er vigtige for søgemaskinernes indeksering. Sørg for at bruge korrekte HTML-tags, så søgemaskinerne kan identificere og indeksere dit indhold.

Brug Googles egne værktøjer til teknisk SEO

Hvis du vil optimere din hjemmeside og få den til at rangere højere på søgemaskiner som Google, er det vigtigt at du bruger de rette værktøjer.

Google har flere ressourcer, der kan hjælpe dig med at forbedre din hjemmeside og SEO, herunder teknisk SEO:

  1. Google Search Console: Dette værktøj giver dig mulighed for at få indsigt i, hvordan din hjemmeside klarer sig på Google. Det giver dig også mulighed for at se, hvilke søgeord der bruges til at finde din hjemmeside, og hvordan du kan optimere din hjemmeside for at få bedre resultater.
  2. Google PageSpeed Insights: Dette værktøj hjælper dig med at analysere din hjemmesides hastighed og ydeevne. Det giver dig også mulighed for at se, hvilke forbedringer du skal lave for at forbedre hastigheden og ydeevnen.
  3. Google Mobile-Friendly Test: Dette værktøj hjælper dig med at se, om din hjemmeside er mobilvenlig. Det giver dig også mulighed for at se, hvilke forbedringer du skal lave for at optimere din hjemmeside for mobilbrugere.Har du nogensinde spekuleret på, om din hjemmeside er mobilvenlig? Det er et vigtigt spørgsmål, da flere og flere mennesker bruger deres mobile enheder til at surfe på internettet.
  4. Google Structured Data Testing Tool: Dette værktøj hjælper dig med at se, om din hjemmeside har korrekt struktureret data. Det giver dig også mulighed for at se, hvilke forbedringer du skal lave for at optimere din hjemmeside for søgemaskiner.
  5. Google Analytics: Dette værktøj giver dig mulighed for at følge med i, hvordan dine besøgende interagerer med din hjemmeside. Det giver dig også mulighed for at se, hvilke sider der er mest populære, og hvilke sider der har brug for forbedringer.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering