seo.ai
Om osCasesRessourcer Kontakt
+45 70 26 66 50Gratis SEO Gennemgang

Linkbuilding: 20 smarte måder at få backlinks til dit websted

Backlinks kan defineres som links der peger på din hjemmeside fra andre steder på internettet. De giver søgemaskiner mulighed for at finde dig og rangere dit websted højere i søgeresultaterne. Hvis du ønsker at øge trafikken til din hjemmeside, kan linkbuilding hjælpe med at styrke dit brand og autoritet i Google.

Indhold

Book en gratis SEO strategi session

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en proces eller en række handlinger, som du kan foretage for at generere links til dit websted. Målet med linkbuilding er at øge din onlinesynlighed og forbedre dit websteds placeringer i søgemaskiner.

Et backlink er et link, der er placeret på et andet websted og peger på dit websted. I SEO er det vigtigt, at du har backlinks af høj kvalitet, for jo flere links der peger på dit domæne, jo flere kilder fortæller hvad dit indhold handler om. 

 1. Relevans: Linket er relevant for dit websted, hvilket betyder, at det er relateret til det dit websted handler om. Backlinket indeholder en relevant ankertekst (eller er placeret i en relevant kontekst), som fortæller søgemaskinerne og brugerne hvad dit indhold handler om.
 2. Autoritet: Linket kommer fra et aktivt og autoritært domæne. Her taler vi om domænealder og page rank. Jo ældre webstedet er, desto mere sandsynligt har det backlinks og et godt omdømme, som også vil bidrage til at øge dit websteds placering.

Der er mange måder, hvorpå du kan erhverve backlinks:

 1. Udgående links: Jo mere du linker til andre gode kilder og eksperter indenfor din branche, jo bedre er dine chancer for at de linker tilbage. Folk vil bemærke, at du linker til dem (især hvis du fortæller dem det), og hvorfor ikke opbygge nye relationer og forbinde dit domæne med autoritetskilder på samme tid?
 2. Infografik: Opret en interessant infografik. Del det på sociale medier, og brug infografik til at nå ud til bloggere og influencere i din branche. Billeder og grafik deles livligt, så sørg blot for at dit indhold kan deles.
 3. Udtalelser: Du kan også få gode backlinks, hvis du skriver en anmeldelse om produkter og tjenester, og derefter spørger virksomhederne, om de ville være interesserede i at udgive anmeldelse og samtidigt linke tilbage til dig.
 4. Guest blogging: Opnå højt rangerende links og nye besøgende ved at blogge på andre hjemmesider indenfor din branche. Vælg et par pålidelige websteder, og spørg om de er interesseret i at offentliggøre et indlæg fra dig.
 5. Genindvind links: Find ud af hvem der tidligere har linket til din hjemmeside, tak dem, og foreslå nye links med indhold der er relevant for dem.
 6. Sponsorerede artikler: Hvis du har råd til det, kan du købe annoncer på topwebsteder i din branche. Dette er en fantastisk måde at få flere øjene på dit websted og en måde at direkte eller indirekte tiltrække nye backlinks. Du bør vide, at sponsorerede links i SEO ikke er velset af alle, men overvej det som en del af din overordnede reklamestrategi.
 7. Konkurrenters backlinks: Henvend dig til websteder, der har linket til dine konkurrenter og spørg, om de også gerne vil linke til dig. At have godt og relevant indhold øger dine chancer for at denne strategi virker.
 8. Udgiv godt indhold: Folk elsker at dele indhold af høj kvalitet, som de finder interessant og værdifuldt. Sørg for, at du har en blog på din hjemmeside, og at du løbende opretter godt indhold.
 9. Forbedre eksisterende indhold på dit websted: Jo bedre indhold, desto bedre er chancen for at tiltrække nye backlinks. Tag dig tid til at forbedre eksisterende indhold på dit websted, bede om feedback og søge hjælp fra andre mennesker i branchen.
 10. Ret 404 backlinks til 301: Har du ødelagte backlinks? Værktøjer som Ahrefs, Majestic eller Google Analytics kan hjælpe dig med at identificere links tilbage, der peger på 404 fejlsider på dit websted.
 11. Forumopslag: Deltag i et eller to yderst relevante fora, og tilføj værdi ved at dele din ekspertise og erfaring. Gør det kun, hvis du investerer din tid og dig selv i at være en del af fællesskabet.
 12. Tal i offentligheden: Dette er en fantastisk måde at få dit navn på og etablere dig eller dine kolleger som eksperter. Ved at være foredragsholder til et arrangement, vil ofte give dig muligheder for at blive profileret og præsenteret mange steder.
 13. PR: At udsende pressemeddelelser, eller endnu bedre, tip en journalist om ny viden og historier fra din branche. På den måde opbygger du dit brand og opnår flere backlinks.
 14. Links til sociale medier: Udgiv indhold på websteder som Twitter, Facebook, LinkedIn osv. Det hjælper dig med at skaffe flere besøgende. Jo flere besøgende, jo større et publikum kan du opbygge. Jo flere fans du har, jo flere vil dele dit indhold – og jo flere backlinks får du.
 15. Start en podcast: En af de bedste måder lige nu til at opnå relationer til andre i din branche, er at starte en podcast. Oven i det er der links at opnå fra folk, der deler podcasts på deres blogs. Kontakt relevante bloggere og spørg om de vil dele dit show.
 16. Start en videoblog: Et stigende antal mennesker ser videoer online nu om dage, og at have en vlog på dit websted (baseret på din YouTube -kanal) er en fantastisk måde at opbygge bevidsthed om det du gør, hvilket igen vil føre til mere trafik og i sidste ende flere autoritetswebsteder, der ønsker at linke til dig.
 17. Start en række webinarer: Folk elsker at dele gode webinarer de har deltaget i, hvilket kan føre til flere backlinks.
 18. Find omtale der ikke indeholder link: Dit brand eller firmanavn er sandsynligvis allerede nævnt mange steder online, men uden et link der peger på dit websted. Kontakt udgiveren og spørg om de vil linke til dit websted.
 19. Publicer casestudier: Store casestudier er altid interessant at læse, og publicering af dem online hjælper dig med at erhverve flere backlinks fra autoritets-websteder.  Som minimum vil de virksomheder, der er nævnt i dit casestudie, dele ;-)
 20. Sidste tip: Gør teknikkerne til en del af en kontinuerlig backlink-proces, hvor du løbende leder efter nye måder at erhverve backlinks med høj autoritet.

Der er mange link-building-teknikker der reelt er spam, og som vi ikke anbefaler nogle at bruge. Disse black hat SEO-taktikker vil aldrig give dig nogen langsigtede resultater, men i stedet kan de skade dit omdømme online.

 1. Brug ikke PBN’er eller splogs: Vi anbefaler altid at undgå private blognetværk (PBN’er), da de ofte bruges kun til spammy linkbuilding. De kan skade dit omdømme, og de kan få dig straffet af Google.
 2. Køb ikke links: At købe links er en no go. Der findes et stort udbud af irelevante links, som det aldrig kan anbefales at købe.
 3. Forumspamming: Denne gamle link -taktik er både tidskrævende og en direkte måde at skade dit brand og ry på, og det hjælper dig ikke med at opbygge autoritet.
 4. Undgå automatisk linkbuildingsoftware: Indholdsspinnere er software, der vil oprette flere kopier af din originale tekst og sende dem på forskellige websteder eller bruge det til linkbuilding. Gør det ikke! Ikke kun fordi artiklen vil være ulæselig, men Google bliver bedre og bedre til at genkende, når nogen bruger automatiseret linkbuilding software, hvilket kan føre til, at dit websted bliver straffet eller udelukket fra søgemaskiner.

Vores 3 foretrukne SEO linkbuilding strategier for nybegyndere

Hvis du lige er startet med linkbuilding, er her 3 enkle strategier vi anbefaler til vores kunder:

 1. Skriv udtalelser: Folk elsker at dele gode anmeldelser fra deres kunder. Ræk ud til dine leverandører af produkter og tjenester med gode udtalelser, hvor du roser dem. Sørg for få et backlink til gengæld!
 2. Genaktiver deaktiverede links: 404 sider eller ødelagte links får din hjemmeside til at bløde. Gendan din autoritet ved at rette disse links eller 301-omdiriger dem til relevante sider på dit websted.
 3. Udgiv godt indhold til dit publikum: Hvis du ikke har noget godt indhold, kan du glemme alt om at få gode backlinks. For at opbygge langsigtet autoritet skal du have et solidt fundament af godt indhold på din hjemmeside.

Vil I have flere kunder fra Google?

Lad os tage en snak om jeres mål og planer. Book et møde med os nu eller ring til os på telefon +45 70 26 66 50. Det kunne være starten på et smukt samarbjede :-)
Om os Cases Ressourcer Kontakt +45 70 26 66 50 Log in Gratis SEO Gennemgang
👍 Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev

Gratis SEO Gennemgang

Få 100% uforpligtende sparring på jeres SEO-strategi med en af SEO.DK’s konsulenter.
Ja tak - Bestil nu