AI detektor: Hvad er det, og hvordan virker det?

Lær om AI detektorer og hvordan de fungerer til at skelne mellem menneskeskrevne og AI-genererede tekster. Prøv en AI detektor og få en score!

Af
Daniel Højris Bæk
,
Partner
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
January 27, 2024

Siden særligt lanceringen af OpenAI's ChatGPT er mængden af AI skabt tekst eksploderet. Men hvilken betydning har det for SEO, og kan Google og andre spotte at en tekst er lavet af AI frem for et menneske?

Lad os se lidt på hvordan en AI detektor virker.

Hvad er en AI detektor (definition)

En AI detektor er en software eller et værktøj, der anvendes til at skelne mellem tekst skrevet af en menneskelig forfatter og tekst skrevet af en AI (Artificial Intelligence), også kendt som en bot eller en robot.

AI detektorer er designet til at identificere specifikke karakteristika ved menneskeligt sprog og adskille dem fra dem, der er typisk for AI-genereret tekst.

Nogle af de faktorer, der tages i betragtning, omfatter grammatik, stavemåde, komposition, tone og stil.

Ved at analysere disse faktorer kan en AI detektor bestemme, om en tekst er skrevet af et menneske eller en AI.

Prøv en AI detektor

Et eksempel på en AI detektor er det danske firma SEO.ai. De har udviklet en AI detektor, der kan analysere tekster og bestemme, om de er skrevet af en AI eller en menneskelig forfatter.

Det virker ved at analysere forskellige aspekter af teksten og sammenligne dem med træningsdata, der er blevet indsamlet fra tidligere tekster, der er kendt for at være skrevet af en AI eller et menneske.

AI detektoren forsøger at spotte om teksten er lavet af et menneske eller AI.

Du kan selv prøve SEO.ai's AI detektor og indtaste en tekst. Gå til  Det er gratis at bruge, og resultatet viser både en procentvis score for sandsynligheden for, at teksten er skrevet af en AI.

Hvorfor er der interesse for at bruge en AI detektor?

Hvem er interesseret i at opdage, om det er en AI eller et menneske, der laver en tekst? I første omgang tænker man måske på skoler som et af de steder, hvor man gerne vil vide, om en elev har brugt sit eget sæt af færdigheder til at svare eller ej.

Og ja, forbuddet mod ChatGPT og flytningen tilbage fra computere til papir og pen er allerede begyndt rundt omkring.

Men der er mange forskellige typer grupper, som måske ønsker at kunne opdage indhold lavet af ChatGPT;

Flere grupper af personer og organisationer kunne have gavn af at kunne opdage, om en sprogmodel som ChatGPT har genereret en tekst.

  • Forskere inden for naturlig sprogbehandling og computerlingvistik kan være interesseret i at forstå, hvordan AI-modeller genererer tekst, og hvordan man kan forbedre deres ydeevne.
  • Virksomheder kan være interesserede i at opdage AI-genereret tekst for at identificere og eliminere aktiviteter som spam, falske anmeldelser eller falske nyheder.
  • Myndigheder kan være interesseret i at opdage AI-genereret tekst for at identificere og eliminere kriminelle aktiviteter som f.eks. efterligning og identitetssvindel.
  • Sociale medieplatforme (Facebook, Twitter osv) kan være interesserede i at opdage AI-genereret tekst for at identificere og fjerne bots og falske konti, der spreder misinformation og propaganda.
  • Medier og journalister kan være interesserede i at opdage AI-genereret tekst for at identificere og fjerne falske nyheder og propaganda.

Hvad betydning har det for SEO?

Men kan AI tekst bruges til SEO - eller vil Google slå ned på?

I februar 2023 offentliggjorde Google et blogindlæg, hvor de diskuterede deres tilgang til AI-genereret indhold og SEO.

Google har altid fokuseret på at fremme originalt, højkvalitetsindhold, der demonstrerer ekspertise, erfaring, autoritet og pålidelighed (E-E-A-T). Dette gælder også for AI-genereret indhold, hvor Google anbefaler, at skabere af indhold fokuserer på at producere indhold, der er skabt primært for mennesker, og ikke for formål med at manipulere søgeplaceringer.

Google forklarer, at automatiseret genereret indhold, der primært er oprettet for at manipulere søgeresultater, er en overtrædelse af deres spamregler. På den anden side kan AI hjælpe med at generere nyttigt indhold, såsom sportsresultater og vejrudsigt, når det bruges ansvarligt og med fokus på E-E-A-T.

Google vil fortsat fokusere på at belønne højkvalitetsindhold, uanset hvordan det er produceret.

Hvis man overvejer at bruge AI til at generere indhold, skal man producere originalt, højkvalitets, menneskefokuseret indhold og overveje, hvordan man kan demonstrere E-E-A-T-kvaliteter i indholdet.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering