ChatGPT SEO - få bedre placeringer med OpenAIs-sprogmodel

ChatGPT har fået meget omtale og hype den seneste måned. Se hvordan du bruger det til dig SEO arbejde.

Daniel Højris Bæk
Partner
January 6, 2023

OpenAI's nylige lancering af ChatGPT er i øjeblikket talk of town alle steder online, og Twitter eksploderer med utrolige eksempler på, hvordan brugerne kan bruge denne nye sprogmodel fra OpenAI.

Så lad os undersøge, hvordan vi marketingfolk også kan bruge den til SEO.

Ikke stødt på ChatGPT i dit feed endnu?
Prøv den selv først på https://chat.openai.com/ eller se hvordan Torbjørn i sin video viser hvordan ChatGPT kan finde search intent / søgeintentioner eller se hans 36 super fede eksempler på hvordan ChatGPT kan bruges til SEO. Jeg har også selv lavet en FAQ med 49 SEO-relaterede spørgsmål og svar.

Hvad er ChatGPT?

Lad os starte med begyndelsen. Hvad er ChatGPT?

Kort sagt er det en generativ sprogmodel, der er optimeret til chatkonversationer.

I stedet for en klassisk enkelt prompt, som de fleste generative sprogmodeller er bygget på, er det muligt at føre en konversationschat og bede ChatGPT om at justere eller uddybe de svar, den giver.

En chatbot på steroider.

ChatGPT er også i stand til at producere kode, og mange af de eksempler, som folk i øjeblikket viser frem, er hvor den genererer kode til en variant af kode eller besvarer vanskelige matematiske spørgsmål. Fra at skabe kode til at fejlfinde kodestumper.

Vi kan selvfølgelig også bare spørge ChatGPT selv, og den returnerede dette:

ChatGPT er en model til behandling af naturligt sprog, der kan generere menneskelignende tekst. Den blev udviklet af OpenAI og anvender en variant af GPT-3-arkitekturen. ChatGPT er designet til at kunne generere tekst, der er sammenhængende, engagerende og relevant i forhold til en given prompt, hvilket gør den nyttig til en lang række applikationer såsom chatbots, sprogoversættelse og indholdsgenerering.

I modsætning til tidligere sprogmodeller er ChatGPT specifikt designet til at blive brugt i konversationssammenhænge, så den er i stand til at generere tekst, der er mere naturlig og varieret, end hvad der tidligere var muligt med sprogmodeller.

ChatGPT er en model til behandling af naturligt sprog, der er udviklet af OpenAI.

Den anvender en variant af GPT-3-arkitekturen.

ChatGPT er designet til at kunne generere sammenhængende, engagerende og svar på en given prompt.

Den kan bruges til applikationer som chatbots, sprogoversættelse og indholdsgenerering.

ChatGPT er specielt designet til at blive brugt i konversationssammenhænge, hvilket gør det muligt for den at generere mere naturlig og varieret tekst end tidligere sprogmodeller.

Sådan bruger du ChatGPT til SEO

Jeg prøvede også at spørge ChatGPT, om SEO marketingfolk kunne bruge det til SEO.

Jeg startede med spørgsmålet:

Hvordan kan ChatGPT bruges til SEO?

Fantastisk velskrevet svar, men ikke lige det indhold, jeg leder efter her.

Så jeg forsøgte at tweake og gå i en anden retning.

Hvordan kan generative sprogmodeller bruges til SEO?

Som jeg nævnte tidligere, kan generative sprogmodeller som ChatGPT bruges til automatisk at generere indhold til websteder, herunder tekst, der indeholder nøgleord og sætninger, som ofte bruges i søgemaskiner.

Dette indhold kan være med til at forbedre et websteds placering i søgemaskinerne ved at gøre det mere relevant og nyttigt for brugere, der søger efter specifikke termer. Det er dog vigtigt at bemærke, at det ikke er nok at bruge generative sprogmodeller til at generere indhold for at forbedre et websteds placering i sig selv.

SEO er et komplekst område i konstant udvikling, og det kræver en dyb forståelse af, hvordan søgemaskinerne fungerer, og hvilke faktorer de bruger til at rangordne websites, hvis det skal være effektivt. Ud over at generere indhold af høj kvalitet bør en vellykket SEO-strategi også fokusere på faktorer som f.eks. webstedets design og brugeroplevelse, kvaliteten og relevansen af de links, der peger på webstedet, og webstedets generelle autoritet og troværdighed inden for sit område.

Det er bedre. Men svaret er en slags tekstblog, så jeg prøvede at bede den om at lave den som en punktliste:

Lav svaret ovenfor som et bullet liste

Selvfølgelig, her er de vigtigste punkter fra mit tidligere svar som en bullet list:

 • Generative sprogmodeller som ChatGPT kan bruges til automatisk at generere indhold til websteder, herunder tekst, der indeholder nøgleord og sætninger, der ofte bruges i søgemaskineforespørgsler.
 • Dette indhold kan være med til at forbedre et websteds placering i søgemaskinerne ved at gøre det mere relevant og nyttigt for brugere, der søger efter specifikke termer.
 • Det er ikke nok at bruge generative sprogmodeller til SEO i sig selv, og en vellykket SEO-strategi bør også fokusere på faktorer som f.eks. webstedets design og brugeroplevelse, kvaliteten og relevansen af de links, der peger på webstedet, og webstedets generelle autoritet og troværdighed inden for sit område.
 • SEO er et komplekst område i konstant udvikling, og det kræver en dyb forståelse af, hvordan søgemaskinerne fungerer, og hvilke faktorer de bruger til at rangordne websteder for at være effektivt.


Og for at gøre det endnu mere letfordøjeligt spurgte jeg den om at "gør bullets korte og mere præcise":

Her er de vigtigste punkter fra mit tidligere svar i en mere kortfattet form:

 • Generative sprogmodeller kan bruges til automatisk at generere indhold med nøgleord til websteder.
 • Dette indhold kan forbedre et websteds placering i søgemaskinerne.
 • Succesfuld SEO kræver også fokus på andre faktorer som f.eks. webstedsdesign, links og autoritet.
 • SEO er komplekst og kræver en dyb forståelse af søgemaskiner.

Og for at runde det hele af spurgte jeg den også om nogle af de relaterede nøgleord til SEO og ChatGPT, og den kom frem til dette:

Her er nogle potentielle nøgleord, som brugerne kan bruge, når de søger efter oplysninger om at bruge ChatGPT til SEO:

 • ChatGPT
 • SEO
 • Naturlig sprogbehandling
 • Generative sprogmodeller
 • Generering af indhold
 • Nøgleord
 • Placering i søgemaskiner
 • Design af websteder
 • Links
 • Autoritet
 • Søgemaskiner

Det er vigtigt at bemærke, at dette blot er eksempler, og at de faktiske nøgleord, som brugerne kan bruge, når de søger efter oplysninger om ChatGPT til SEO, kan variere afhængigt af deres specifikke interesser og behov. En god SEO-strategi vil indebære, at man bruger en række forskellige relevante søgeord for at nå ud til så mange potentielle brugere som muligt.

Her er jeg faktisk lidt skuffet, og det er tydeligt, at det ikke direkte kan bruges til søgeordsresearch.

Det ser i stedet mere ud som om den tog nogle af nøgleordene fra den chat jeg lige har haft med den og lavede dem til en liste.

Det viser igen, at i øjeblikket en skillset er at være kreativ med disse modeller.

ChatGPT til sælgende overskrifter = bedre CTR

Så jeg prøvede at spørge den

Lav 5 variationer af "ChatGPT for SEO" som en liste

Her er fem variationer på sætningen "ChatGPT for SEO":

 • "Brug af ChatGPT til SEO"
 • "ChatGPT og SEO"
 • "ChatGPT: Fremtiden for SEO"
 • "ChatGPT som et SEO-værktøj"
 • "Maksimering af SEO med ChatGPT"

Det er ikke alt sammen dårligt, men det er klart, at det ikke kommer til at overhale nogle af de klassiske keyword research værktøjer som Ahref, Storybase eller vores eget AI og publikumsbaserede Keyword Reseach Tool lige foreløbig.

Men det er godt til at skrive den slags varianter på lidt længere søgefraser.

Hvad er konklusionen på ChatGPT til SEO?

Der er ingen tvivl om at ChatGPT (og OpenAIs grundlæggende sprogmodeller) er fantastiske værktøjer.

De kommer ikke til at erstatte SEO marketers lige foreløbig, men kan være en rigtig god sparring når der er brug for lidt kreative forslag.

Og nogle gange kan det at have en virtuel "makker" gør det sjovere at udarbejde nogle af de mange tekster, varianter mm som er en del af det daglige SEO arbejde.

Mangler du inspiration? Så start med de tidligere nævnte 36 forskellige eksempler på ChatGPT prompts som Torbjørn har lavet.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering