Hvad er backlinks?

Backlinks er hyperlinks, der peger fra andre hjemmesider tilbage til din egen. De er ofte et tegn på, at din hjemmeside er indholdsrig og interessant for andre brugere, og kan derfor hjælpe med at forbedre din placering i søgeresultaterne.

Af
SEO.DK
,
Teamet
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
January 27, 2024

Hvad er et link?

Et link er en forbindelse mellem to hjemmesider. En hyperlink er en type link, der også kan klikkes på for at gå til den anden hjemmeside.

Hvad er backlinks?

Backlinks er links, der peger tilbage til din hjemmeside eller blog fra andre hjemmesider. Backlinks går også under betegnelsen indgående links eller indkomne links.

Hvorfor har backlinks betydning for din hjemmesides placering i søgemaskiner?

Søgemaskiner som Google bruger en kompleks algoritme til at bestemme, hvilke hjemmesider der skal vises først i søgeresultaterne. Algoritmet tager mange forskellige faktorer i betragtning, og links er en af dem.

Man kan sige, at Google ser links som "stemmer" på din hjemmeside. Jo flere og bedre links, du har, jo højere vurderer Google din hjemmeside, og jo højere bliver du vist i søgeresultaterne.

De 3 typer links i SEO

1. Backlinks fra relevante hjemmesider

2. Interne links

3. Udgående links (outbound links)

Sådan får du flere backlinks

En af de bedste måder at få backlinks er ved at skrive gode blogindlæg og artikler, som andre vil linke til. Men du kan selv gøre en indsats ved at arbejde målrettet med linkbuilding.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering