Hvad er SERP features? - Funktionaliteter på søgeresultatsiden

SERP features er ekstra elementer på søgeresultatsiden, som forbedrer brugeroplevelsen ved at tilbyde mere relevante oplysninger og interaktive muligheder.

Af
SEO.DK
,
Teamet
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
May 14, 2024

SERP features henviser til de særlige elementer og funktioner, der vises på Google søgeresultatside ud over de traditionelle organiske resultater. Disse funktioner har til formål at forbedre brugeroplevelsen ved at tilbyde mere relevante informationer og interaktive muligheder.

Definition: Hvad er SERP features?

SERP features er de ekstra elementer, som fremhæver visse oplysninger, herunder annonceplacering, på en søgeresultatside, der går ud over de standardmæssige organiske søgeresultater.

"SERP features" refererer til de varierede og rigt billedlige eller interaktive elementer, som søgeresultatsiderne på søgemaskiner som Google præsenterer. Disse kan omfatte billeder, kortudsnit, anmeldelser og andre specialiserede oplysninger, der hjælper med at forbedre brugerens søgeoplevelse.

For at forstå SERP features praktisk, tænk på en situation, hvor du søger efter en lokal restaurant og ser deres rangering baseret på stjernebedømmelser på Google. Udover traditionelle links til restauranters hjemmesider, kan Google præsentere kort, stjernebedømmelser, åbningstider og endda menuudsnit direkte på søgeresultatsiden. Dette koncept er afgørende inden for SEO og søgeoptimering, da det kan påvirke både klikraten (CTR) og den generelle synlighed for et website i søgeresultaterne.

Hvad er formålet med SERP features?

Formålet med SERP features er at forbedre brugeroplevelsen på søgemaskinernes resultatsider, som hos google, ved at give hurtig og præcis information, som imødekommer brugerens søgeintention. De øger værdien af søgeresultaterne ved at:

 • Gøre informationerne lettere tilgængelige.
 • Fremskynde søgeprocessen.
 • Berige visuelle og interaktive elementer.

Gennem anvendelsen af disse features kan søgemaskiner som Google levere et mere tilpasset og effektivt søgeresultat, som er i stand til at imødekomme den specifikke brugers behov og forventninger.

Hvorfor er SERP features vigtige?

SERP features er vigtige, da de spiller en afgørende rolle i, hvordan brugere interagerer med søgeresultater. De kan markant påvirke klikraterne, da de mere blikfangende og informationstunge elementer ofte fanger brugerens opmærksomhed mere end almindelige tekstlinks.

Disse features tilbyder desuden en platform for virksomheder og websites til at skille sig ud i en ofte mættet digital verden. Gennem optimal udnyttelse af SERP features kan hjemmesider øge deres synlighed og relevans i søgemaskineresultaterne. Hvordan kan man så effektivt optimere sit indhold for at tage fordel af disse features?

Principperne for SERP features

SERP features er bygget op omkring en kernefilosofi, der centrerer brugeroplevelsen og præcision i informationsformidling, styret af søgemaskinens algoritme. De skal ikke kun fange brugerens interesse, men også præsentere data og oplysninger på en måde, der er umiddelbart forståelig og anvendelig. Hver feature er designet med det formål at maksimere værdien af de oplysninger, der præsenteres, samt at optimere måden, hvorpå disse informationer interagerer med brugeren.

I konteksten af søgeresultater virker SERP features som en udvidelse af den traditionelle tekstbaserede søgeoplevelse. De giver ofte svar på en brugers forespørgsel hurtigere og mere direkte end et link til en hjemmeside ville kunne. Hvordan dette implementeres, varierer afhængigt af typen af søgeforespørgsel og den underliggende teknologi. Nogle SERP features, såsom featured snippets, udvælges automatisk af algoritmer, der søger at forudsige den mest relevante information. Andre, såsom lokale pakker eller Google My Business-listinger, kræver aktiv indsendelse og vedligeholdelse fra ejerne af hjemmesiderne.

Den udvidede anvendelse af SERP features har medført ændringer i, hvordan SEO-specialister tilgår optimering. Udviklingen betyder, at der nu skal tages højde for en række nye elementer, herunder strukturerede data, nøjagtighed og kvalitet af information, samt brugerintention. Det kræver en tilpasning af indholdsstrategien, så den i højere grad spejler de nye måder, hvorpå brugerne søger og bliver eksponeret for information. Dette inkluderer en dyb forståelse for konkurrencen i specifikke nicher og evnen til at tilpasse sig hurtigt, når nye features introduceres.

Ekspertise.

5 eksempler på SERP features

Følgende er udførlige beskrivelser af fem udbredte SERP features, der alle har til formål at forbedre brugeroplevelsen og øge informationstilgængeligheden:

 • Featured Snippets:Featured Snippets er kortuddrag af tekst, der fremhæves øverst i søgeresultaterne. De giver svar direkte på brugerens forespørgsel og kan effektivt generere øget trafik til den hjemmeside, uddraget kommer fra. Uddraget vælges automatisk ud fra indhold, der bedst besvarer brugerens spørgsmål.
 • Knowledge Graph:Knowledge Graph viser struktureret og detaljeret information om emner såsom personer, steder og ting. Denne information hentes fra forskellige kilder på nettet og konsolideres i en boks, som kan omfatte billeder, facts, og links til relaterede emner.
 • Lokale pakker (Local Packs):For søgninger med lokal intention viser lokale pakker en kortlægning og liste over virksomheder i det område, der er relevant for søgeforespørgslen. Denne feature indeholder ofte oplysninger som anmeldelser, adresse, og åbningstider, og giver brugerne mulighed for hurtigt at finde lokale tjenester eller forhandlere.
 • Billedkaruseller:Til forespørgsler, der kan drage fordel af visuel repræsentation, inkluderer søgeresultatsiden ofte en billedkarusel. Denne gør det muligt for brugere at se en række billeder, som de kan klikke igennem, og som er relateret til deres søgning.
 • Organiske søgeresultater:Disse er de traditionelle links til hjemmesider, der har opnået høj relevans og autoritet for den indtastede søgeforespørgsel. Selvom de ikke er en "feature" i traditionel forstand, udgør disse søgeresultater fortsat ryggraden i SERP og er kritiske for effektiv SEO.

Disse SERP features understreger betydningen af ikke blot at optimere websites for søgemaskiner, men også at forstå de forskellige måder, hvorpå information kan præsenteres for brugeren. Mens features som featured snippets og lokale pakker kan maksimere synlighed og direkte trafik, bør man ikke undervurdere værdien af de organiske søgeresultater, som har bevist deres holdbarhed og fortsatte relevans i søgemaskinernes økosystem.

9 tips: Optimering af SERP features til virksomheder

"Implementer disse strategier for at forbedre din online synlighed:"

Tools For Small Businesses Table

#

Tip

Implementering

1

Forstå din målgruppes søgeintentioner

Analyser søgeord og -fraser for indsigt i brugernes behov.

2

Optimer for featured snippets

Strukturer dit indhold med klare, konkise svar på almindelige spørgsmål.

3

Udvikl lokalt optimeret indhold

Brug lokale søgeord og opret en Google My Business-profil.

4

Forbedr dit websites mobiltjenlighed

Sikr at dit site har en responsivt design og hurtige indlæsningstider.

5

Udfyld og optimér alle metadata

Indsæt relevante titler, beskrivelser og schema markup.

6

Opret kvalitetsrigt og relevant indhold

Skriv dybdegående artikler, der løser brugeres spørgsmål.

7

Inkorporer visuelle elementer

Tilføj relevant billeder og videoer, som kan fremstå i billedkaruseller.

8

Få anmeldelser og byg omdømme

Opfordre til anmeldelser online og vis dem frem på dit site.

9

Overvåg og analyser dine SERP placeringer

Brug værktøjer som Google Search Console til at spore din synlighed.

Gennem disse tips kan virksomheder ikke kun optimere deres indhold og tekniske SEO, men også henlede søgemaskinernes opmærksomhed på deres sider og øge chancerne for at blive fremhævet i diverse SERP features. Dette vil øge klikfrekvensen (CTR) og kan resultere i en markant forbedring af den organiske trafik. En veltilrettelagt SERP feature-strategi kan være afgørende for at opnå konkurrencefordele og sikre højere synlighed i en digital tidsalder.

"Vær synlig, vær relevant, vær forrest i feltet."

SERP features versus almindelige søgeresultater – Hvad er forskellen?

Der er en gradvis forskel. SERP features er særlige formater og oplysninger, der udviser forskellige typer af indhold direkte på søgeresultatsiden. Traditionelle søgeresultater præsenteres som en simpel liste. De varierer markant.

 • SERP features: Særlige formater på Google's søgeresultatside, som inkluderer rigt indhold som kortudsnit, vurderingsstjerner eller svarbokse.
 • Almindelige søgeresultater: Standardformaterede søgeresultater, som typisk inkluderer en titel, URL og en meta-beskrivelse.

Dette fundamentale skift i præsentationen af søgeresultaterne på platforme som Google stemmer fra et ønske om at forbedre brugeroplevelsen ved at tilvejebringe mere direkte og kontekstrelevant information, hvilket i sidste ende kan påvirke trafikken til de enkelte websteder.

Begreber relateret til SERP features

Nedenfor følger en oversigt over vigtige terminologier inden for feltet SEO og SERP features:

 • SEO (Søgemaskineoptimering): Processen med at forbedre en websides synlighed på søgemaskiners resultatsider.
 • Organisk søgning: Resultater, der vises baseret på søgemaskinens algoritmers evaluering af en websides relevans og autoritet uden betalt placering.
 • Betalt søgning: Annoncer, der er købt for at fremstå i toppen af søgeresultatsiderne.
 • Featured Snippets: Uddrag af indhold, der giver svar direkte på søgeresultatsiden og ofte vises over de organiske resultater.
 • Knowledge Graph: Informationskasser, der giver hurtige facts, ofte relateret til personer, steder eller ting, og forbindes direkte med søgeordet.
 • Local Pack: Et SERP feature, der viser en kortvisning og liste af virksomheder relateret til lokale søgninger.
 • Image Pack: En samling af billeder, som relaterer til en søgeforespørgsel, og som vises i søgeresultaterne.
 • Shopping Results: Produktannoncer, der inkluderer billeder, priser og anmeldelser og vises for søgninger specifikt relateret til shopping.
 • Rich Snippets: Søgeresultater med ekstra data som anmeldelsesratings eller begivenhedsoplysninger, som udvider det traditionelle søgeresultat.
 • Site Links: Navigationslinks, der hjælper brugere med at hoppe direkte til specifikke sider på et website direkte fra søgeresultatsiden.
 • Autocomplete: En funktion der foreslår søgefraser, når brugeren begynder at indtaste en forespørgsel.

Konklusion

Serp features er essentielle komponenter, der beriger interaktionen med søgeresultatsiderne på Google ved at tilbyde en dybere, mere nuanceret og oftest mere effektiv adgang til information. Disse funktionaliteter spænder fra Knowledge Graphs, som giver direkte svar på konkrete spørgsmål, til Rich Snippets, der udvider standard søgeresultater med yderligere værdifulde data. For virksomheder og SEO-specialister er forståelsen for disse features på Google afgørende for at maksimere online synligheden og interaktionen med potentielle kunder.

Ofte stillede spørgsmål om SERP features

Her følger en række spørgsmål og svar, der afdækker de mest grundlæggende aspekter af SERP features:

Hvad betyder SERP?

SERP er en forkortelse for 'Search Engine Results Page,' som refererer til siden med resultater, der vises, når en bruger udfører en søgning på internettet via en søgemaskine.

Hvilken funktion har en Knowledge Graph?

En Knowledge Graph, udviklet af Google, fremviser sammenhængende information og fakta i forhold til brugerens søgeforespørgsel direkte på søgeresultatsiden, hvilket sparer tid og giver hurtig adgang til nøgleinformation.

Hvad er en Featured Snippet?

En Featured Snippet er et fremtrædende uddrag, der viser en del af indholdet fra en webside som direkte svar på en brugerforespørgsel, ofte placeret øverst på SERP'en.

Hvordan adskiller lokale søgeresultater sig?

Lokale søgeresultater vises, når en søgeforespørgsel har lokal intention, og de inkluderer kortinformation, anmeldelser, og kontaktinformation for lokale forretninger eller tjenester.

Er billedkaruseller en del af SERP features?

Ja, billedkaruseller indgår som SERP features og består af en samling af billeder relateret til en søgeforespørgsel, som brugeren kan gennemse direkte på søgeresultatsiden.

Hvad er fordelene ved Rich Snippets?

Rich Snippets giver brugerne ekstra information som anmeldelsesratings eller priser, direkte i søgeresultatet, hvilket kan øge klikraten og forbedre brugeroplevelsen.

Hvordan fungerer Autocomplete?

Autocomplete foreslår automatisk søgefraser, baseret på de første bogstaver en bruger indtaster, og bidrager til hurtigere og mere effektiv søgning.

Hvad indebærer SERP features for SEO?

For SEO indebærer SERP features muligheden for at øge synlighed og forbedre klikfrekvensen ved at udnytte de forskellige funktionaliteter, som søgeresultatsiderne tilbyder.

Kan SERP features påvirke trafikken til et website?

Absolut. Effektiv brug af SERP features kan øge et websites synlighed i søgeresultaterne og dermed også potentialet for øget organisk trafik.

Er det muligt at påvirke placeringen af SERP features?

Mens man ikke direkte kan kontrollere SERP feature placeringer, kan optimering af indhold og tekniske aspekter på et website forbedre chancerne for at opnå fremtrædende placeringer i SERP features.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering