Sådan skriver du et SEO-venligt blogindlæg i 8 trin

Hvis du vil skrive et blogindlæg, der både er SEO-venligt, informativt og engagerende, skal du følge disse trin.

Torbjørn Flensted
Stifter
May 28, 2022

Hvad er et SEO-venligt blogindlæg?

Et SEO-venligt blogindlæg er et blogindlæg, der er skrevet med henblik på at rangere højt på søgemaskinernes resultatsider (SERP). For at opnå gode placeringer skal indlægget være godt optimeret til de søgeord som målgruppen søger efter.

De 5 faktorer for et godt blogindlæg:

 1. Et klart budskab: Når du sætter dig ned for at skrive et blogindlæg, er det vigtigt at have et klart budskab, som du ønsker at kommunikere til dine læsere. Ellers vil dit indlæg sandsynligvis ende med at være forvirrende. Brug noget tid på at brainstorme og bliv klar på hvad du vil sige, før du begynder at skrive.
 2. En vindende overskrift: Din overskrift (H1) er det første, læserne ser, så det er vigtigt, at den er fængende og relevant for resten af din artikel. En god overskrift vil give læserne lyst til at klikke videre og læse hele dit indlæg. Overskriften bør indeholde dit target keyword.
 3. Keyword rich content: Det er vigtigt at inkludere relevante nøgleord i hele dit indhold. Men pas på med keyword stuffing, som gør det svært at læse indlægget. Et par strategisk placerede søgeord i hvert afsnit vil gøre tricket.
 4. Et originalt perspektiv: I moderne SEO bør du ikke være en Copy Cat. Så en af de bedste måder at få din blog til at skille sig ud på, er at tilbyde et originalt perspektiv på et emne. Hvis du kan tilbyde et unikt syn på et emne, er du mere tilbøjelig til at engagere dine læsere.
 5. En løsning: Tilbyd en løsning på et problem. Uanset om du deler et tip, en vejledning eller en personlig historie, skal du sørge for at give dine læsere nogle nyttige råd, som de kan bruge i deres eget liv.

Læs også: SEO-tekstforfatterens 23 tips til tekster der vinder

Sådan skriver du et blogindlæg i 8 trin:

 1. Find dit fokus keyword: Hvad skriver du om? Hvad vil du gerne sige?
 2. Lav din research: Uanset om du skriver om de seneste nyheder i din branche eller deler din ekspertindsigt i et emne, er det vigtigt at bakke dine påstande op med data.
 3. Skriv en fængende overskrift: Din overskrift skal være opsigtsvækkende og give folk lyst til at læse dit indlæg.
 4. Skriv en god indledning: De første par sætninger i dit blogindlæg skal være overbevisende og give folk lyst til at læse videre.
 5. Skriv overbevisende indhold: Dette er kødet på dit blogindlæg. Sørg for, at du giver værdi til din læser og adresserer deres behov.
 6. Brug billeder og videoer: Folk er visuelle væsner, så ved at indarbejde billeder og videoer i dit blogindlæg kan du få din pointe mere effektivt frem.
 7. Brug formatering til din fordel: Hvis du opdeler dit blogindlæg med overskrifter, lister og anden formatering, kan det være med til at gøre det lettere at læse og mere visuelt tiltalende.
 8. Rediger, rediger, rediger: Udgiv ikke dit blogindlæg, før det har været igennem et par redigeringsrunder. Sørg for, at du er tilfreds med det endelige produkt, før du trykker på "Offentliggør".

Skal du bruge billige SEO-venlige blogindlæg?

hiv fat på os her for en snak om dit projekt. Vores veluddannede tekstforfattere skriver billige tekster, der sælger på Google.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering