Søgeordsanalyse: Trinvis vejledning og tips

Få indsigt i trinene til en vellykket søgeordsanalyse. Udforsk tips, tricks og essentielle værktøjer her.

Af
SEO.DK
,
Teamet
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
March 20, 2024

Enhver virksomhed søger efter omtale og potentielle kunder. Når det kommer til online tilstedeværelse, bygger den største chance for det på solid søgeordsanalyse. Udført med snilde og indsigt, åbner den døren til værdifulde datastrømme. En grundigt forberedt søgeordsanalyse sikrer, at dine digitale spor leder direkte til den skat af kunder, som gemmer sig i det bundløse internet hav.

I denne artikel giver vi 4 essentielle trin til en god søgeordsanalyse. 

1. Forberedelse til søgeordsanalyse

Et solidt forarbejde er essentielt, før du dykker ned i søgeordsanalysens komplekse verden. Giv dig tiden til grundigt at forstå din målgruppe og deres søgevaner. Denne indsigt er kritisk for relevansen af dine fundne søgeord.

Forinden søgeordsanalyse processen påbegyndes, er det af afgørende betydning at have klarlagt de overordnede mål med din hjemmeside eller webshop. Disse mål vil være styrende for, hvilke søgeord der skal prioriteres, og i hvilken kontekst de vil være mest værdiskabende for din virksomhed.

Har du styr på din forretnings kerneydelser og position på markedet? Dette fundament vil guide dit valg af "parent keywords", der definerer rammen for din søgeordsanalyse, og som vil forme din online tilstedeværelse.

Kendskab til målgruppe og deres søgeadfærd

Uden dybdegående kendskab til målgruppen, forsvinder relevant trafik i mængden. Forståelse af kundens søgeadfærd er afgørende for målrettet indhold og annoncering.

Indsigt i kundernes søgeintentioner og -vaner gør det muligt at tilpasse indholdet præcist. Det øger chancen for højere konverteringsrater og loyalitet blandt målgruppen.

Vælg de rette værktøjer

Valget af værktøjer til søgeordsanalyse er afgørende for at opnå de mest nøjagtige og brugbare resultater. Vi anbefaler følgende søgeordsanalyse værktøjer:

 1. Storybase: Specialiserer dig i søgeordsrelationer og -kontekst.
 2. Google Keyword Planner: Tilgå bred søgeordsdata direkte fra Google
 3. Ahrefs: Udforsk detaljeret konkurrentanalyse og rige keyword metrics.
 4. SEMrush: Få indsigt i dine konkurrenters strategier og potentiale for dine søgeord.
 5. Ubersuggest: Hurtig oversigt over søgeordstrends og forslag.
 6. Accuranker: Kontroller placeringer og spor søgeordsudvikling over tid.

Prioriter værktøjer der tilbyder både volumen- og konkurrenceanalyse for at forstå søgeordets potentiale.

Det omhyggelige valg af værktøjer vil sikre en grundig kortlægning og implementering af de mest værdiskabende søgeord i din marketingstrategi.

2. Indsamling af søgeord

Nøglen til en vellykket søgeordsanalyse er at indsamle en bred og relevant samling af søgeord, som afspejler det sproglige univers dit publikum bevæger sig i. Dette omfatter brancheterminologi, nicherelaterede udtryk, samt long-tail søgeord, som tilsammen danner grundlaget for en dybdegående og målrettet strategi.

Det er essentielt at indkredse alle de søgemønstre, som din målgruppe anvender. Dette involverer en proces, hvor hver enkelt søgeudtryk vurderes for sin relevans og potentiale til at tiltrække kvalificeret trafik til din webside.

Analyse af søgevolumen og relevans

Når du analyserer søgevolumen, er det afgørende at forstå de månedlige søgeresultater for hvert potentielle søgeord. Højere volumen indikerer typisk større interesse og potentiale, men indebærer også ofte højere konkurrence. Det er dog ikke altid volumen alene, der bør guide dit valg, idet relevans for din specifikke virksomhed og målgruppe er lige så essentiel.

Relevansen skal ses i forhold til dine produkter og services. Det er vigtigt at se bort fra høje søgevolumener, hvis søgeordene ikke matcher dit forretningsområde.

En dybdegående analyse af søgeord inkluderer undersøgelse af sæsonmæssige trends og søgeintentioner. Hér udledes viden om, hvornår og hvorfor kunder søger efter bestemte ord eller fraser.

Baseret på søgevolumen og relevans indsnævres søgeordene yderligere til en kerne, der reflekterer brugernes specifikke behov og intentioner. Disse søgeord har oftest større potentiale for konvertering.

3. Vurdering af søgeords potentiale

Vurderingen af søgeordets potentiale er en kompleks proces, der kræver et analytisk blik for både kvantitative og kvalitative aspekter. Foruden søgevolumen og konkurrence (Keyword Difficulty – KD), skal man også have fokus på konverteringsrate og søgeordets relevans i forhold til ens forretningsmål. Det er ikke nok, at et søgeord er populært, hvis det ikke fører kunden tættere på et køb eller en anden værdifuld handling.

Herudfra er det essentielt at skabe en balance mellem søgeord, der tiltrækker traffik, og dem, der konverterer. Et søgeords CPC-værdi (Cost Per Click) og den forventede ROI (Return on Investment) bør vurderes nøje, inden investering i betalt annoncering eller content-optimering iværksættes. Denne tilgang sikrer en datadrevet beslutningsproces og optimal anvendelse af dine ressourcer.

Konkurrence og søgeordsvanskelighed

Konkurrenceniveauet på et søgeord er afgørende for, hvor svært det er at rangere.

 1. Søgevolumen: Høj søgevolumen kan indikere stærk konkurrence.
 2. Keyword Difficulty (KD): Et direkte mål for, hvor svært det er at rangere på søgeordet.
 3. CPC (Cost Per Click): Høj CPC kan være tegn på høj kommerciel konkurrence.
 4. SERP-funktioner: Tilstedeværelsen af betalte annoncer, snippets og andre SERP-funktioner påvirker synligheden.
 5. Konkurrenternes styrke: Analyser konkurrenternes domæneautoritet og sidekvalitet.

Et lavt KD kan indikere en lettere vej til toppen af søgeresultaterne.

Vælg søgeord, hvor din hjemmeside realistisk kan konkurrere med konkurrenter, og hvor potentielt lav KD tillader en overkommelig indsats for topplaceringer.

Forståelse af klik- og konverteringsrate

Klikrate (CTR) og konverteringsrate er vigtige faktorer at overveje i forhold til annoncers effektivitet og relevans over for målgruppen. En høj CTR indikerer, at annoncen er interessant for brugerne, mens en høj konverteringsrate viser, at brugerne udfører en ønsket handling efter at have klikket på annoncen. Det er vigtigt at forstå sammenhængen mellem disse to rater og optimere både annoncer og landingssider for at opnå succesfuld online performance.

4. Segmentering og strategisk anvendelse

Segmentering af søgeord er afgørende for at fordele dine ressourcer optimalt og sikre, at hver søgeordskampagne rammer den rette målgruppe. Denne proces indebærer, at du grupperer søgeordene efter emne, intention eller målgruppens position i købsrejsen. Dette skaber en fundament for strategisk anvendelse i PPC-kampagner eller SEO-optimering, hvor hvert segment kan få tilpasset indhold og budskab, der matcher de specifikke behov og søgeintentioner.

Prioriter søgeord efter potentiale

Prioritering af søgeord er essentielt for omkostningseffektivt at drive trafik og øge konverteringer. Vælg søgeord med højt konverteringspotentiale som første prioritet.

Det betaler sig at investere tid i at forstå funktionen af hvert søgeord herunder søgevolumen, konkurrence og konverteringsrate. Disse indikatorer hjælper dig med at identificere de mest værdifulde søgeord for din virksomhed.

Efter analysefasen skal du fordele ressourcerne der, hvor de har størst effekt. 

Implementering i Ads og SEO strategi

Når du har identificeret de mest relevante søgeord, er næste skridt at inkorporere dem i din Ads og SEO strategi. Dette kræver en målrettet tilgang, hvor søgeordene skal afstemmes med dit indhold og dine annoncer:

 • Brug af søgeord i annoncegruppetitler og annoncebeskrivelser i Google Ads for at matche brugersøgninger.
 • Optimering af sidetitler, meta beskrivelser og H1-tags med de valgte søgeord for SEO.
 • Opbygning af kvalitetsindhold omkring søgeordene for at forbedre organiske placeringer.
 • Implementering af specifikke landingssider til Ads for bedre Quality Score.
 • Anvendelse af søgeordsvariationer for at udvide din målgruppes rækkevidde.

Effektiv implementering indebærer balance mellem søgeordsoptimering og naturlig sprogbrug. Sørg for at dit indhold forbliver læsevenligt og brugerorienteret, mens du styrker din synlighed.

Få hjælp til din søgeordsanalyse af SEO.DK

At gennemføre en grundig søgeordsanalyse er en kompleks proces, der kræver indsigt og erfaring. Hos SEO.DK tilbyder vi vores eksperthjælp for at sikre, at din analyse ikke kun identificerer de mest relevante søgetermer, men også afdækker nuancer indenfor søgehensigter og konkurrentanalyse, som kan optimere din online performance.

Med en tilpasset strategi fra SEO.DK får du en søgeordsanalyse, der er skræddersyet til din virksomheds unikke behov og mål. Vores metode og analyseværktøjer tager udgangspunkt i dybdegående dataanalyse, hvilket sikrer, at de valgte søgeord ikke kun driver trafik, men også konverterer besøgende til kunder. Lad os hjælpe dig med at navigere i den digitale markedsplads, så din virksomheds synlighed og omsætning på Google maksimeres.

Kontakt os!

Kontakt os her og bliv ringet op til en uforpligtende samtale uden bindinger om jeres muligheder, eller send os en e-mail på kontakt@seo.dk.

Du kan også fange os på +45 26226650

Vi glæder os til at hjælpe dig med din hjemmeside!

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering