Hvad er SEO-tekster?
SEO-tekster er tekster, der er skrevet med det formål at bliver placeret højt i søgemaskinerne. Teksterne er ofte skrevet på en måde, der er let for søgemaskinerne at forstå, og indeholder ofte søgeord eller søgeordssætninger, der er relevante for en given søgning.
Sådan skriver du SEO-tekster i 2022:
Her får du 10 af mine bedste tips:
1. Skriv et skarpt hovedbudskab (H1)
Sørg for, at dit fokusemne (primære søgeord) er med i overskriften og samtidig skaber lyst til at læse videre.
2. Skriv en kort intro
Gør det meget klart i manchetten, hvad teksten handler om, og hvad læseren får ud af den. Undgå fluff som f.eks. retoriske spørgsmål eller gentagelser af pointen i H1. Og lad være med at trætte læseren med indlysende ting som "du finder svaret på dette i denne artikel".
3. Lav en oversigt (H2'ere)
Hvert afsnit, dvs. en H2 med tilhørende afsnit, skal kunne læses alene. Derfor skal du gøre dine H2'er fængende og indarbejde vigtige nøgleord, der forstærker budskaberne.
4. Anvis løsninger
Sørg for, at teksten leverer en eller flere løsninger på det overordnede problem. Dette kan formidles i trin, tips, på video eller ved at henvise til andre sider.
5. Vis unikke eksempler
Beskriv eksempler, f.eks. i form af billeder, illustrationer, video eller tekst i et afsnit. Brug en alt-tekst til billeder/illustrationer. Hvis målgruppen ønsker at se flere eksempler, giver det mening at formidle dem ved hjælp af en nummereret liste.
6. Lav henvisninger til kilder
Link til autoritative kilder. Udgående links er en undervurderet metode, der kan bidrage positivt til SEO-tekstens placering på Google.
7. Optimer for bedre klikrater
Brug et værktøj som det gratis CTR-værktøj til at optimere Title Tag og Meta Description, så SEO-teksten bliver vist optimalt på Google. Det øger tekstens CTR med flere meter.
8. Indarbejd vigtige nøgleord i teksten
Sørg for at bruge de vigtigste nøgleord i teksten, så Google kan forstå din tekst. Det handler ikke om gentagelse (keyword stuffing), men derimod om at adressere semantisk relaterede nøgleord (entities) i de forskellige afsnit. Det sikrer større tekstdybde og viser Google, at du er en ekspert indenfor feltet.
9. Redigering
Brug en god stavekontrol og læs din tekst langsomt højt for dig selv for at få øje på fejl. Få evt. en anden til at læse din tekst korrektur.
10. Promovering
Så snart teksten er offentliggjort, skal du promovere den. Del den på sociale medier, i podcasts og i nyhedsbreve. Lav interne links fra relaterede sider på dit website og brug udvalgte linkbuilding-metoder.