SEO FAQ - 40 Spørgsmål og Svar om Søgemaskineoptimering for Begyndere

Lær de grundlæggende principper i søgemaskineoptimering med dette FAQ om SEO. Få svar på 40 spørgsmål om SEO.

Af
Daniel Højris Bæk
,
Partner
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
January 27, 2024

Vi har samlet 40 ofte stillede spørgsmål og svar om SEO for at hjælpe dig med at forstå de grundlæggende aspekter af søgemaskineoptimering.

1. Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization, hvilket betyder søgemaskineoptimering på dansk. Det er en proces, hvor man optimerer sin hjemmeside for at opnå højere placeringer i søgemaskinernes resultater.

2. Hvorfor er SEO vigtigt?

SEO er vigtigt, fordi det hjælper din hjemmeside til at blive fundet af de personer, der søger efter de produkter eller tjenester, du tilbyder.

3. Hvad er organiske søgeresultater?

Organiske søgeresultater er de resultater, der vises i søgemaskinerne baseret på relevans til brugerens søgeord, i modsætning til betalte annoncer.

4. Hvad er en søgeordsanalyse?

En søgeordsanalyse er en proces, hvor man identificerer de søgeord, der er mest relevante for din virksomheds produkter og tjenester.

5. Hvad er on-page SEO?

On-page SEO refererer til de optimeringer, du kan foretage direkte på din hjemmeside, såsom at forbedre dit indhold eller din meta beskrivelse.

6. Hvad er off-page SEO?

Off-page SEO refererer til de aktiviteter, du kan foretage uden for din egen hjemmeside for at forbedre dens placering i søgemaskinerne, såsom linkbuilding.

7. Hvad er backlinks?

Backlinks er links fra andre hjemmesider, der peger på din hjemmeside. De er vigtige for SEO, fordi de kan forbedre din hjemmesides autoritet og placering i søgemaskinerne.

8. Hvad er meta tags?

Meta tags er koder, der placeres i HTML-koden på din hjemmeside, og som hjælper søgemaskinerne med at forstå indholdet på din side.

9. Hvad er en SEO-audit?

En SEO-audit er en gennemgang af din hjemmeside for at identificere områder, der kan forbedres for at øge din placering i søgemaskinerne.

10. Hvad er lokal SEO?

Lokal SEO er processen med at optimere din hjemmeside for at blive fundet i lokale søgeresultater.

11. Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO refererer til de optimeringer, der har at gøre med din hjemmesides tekniske aspekter, såsom dens hastighed og mobilvenlighed.

12. Hvad er en SEO-strategi?

En SEO-strategi er en plan, der beskriver, hvordan du vil forbedre din hjemmesides placering i søgemaskinerne.

13. Hvad er SERP?

SERP står for Search Engine Results Page, hvilket betyder søgemaskinens resultatside på dansk. Det er den side, brugerne ser, når de foretager en søgning i en søgemaskine.

14. Hvad er en landingsside?

En landingsside er den side, en bruger lander på, når de klikker på et link i en søgemaskine eller en annonce.

15. Hvad er en søgemaskine-algoritme?

En søgemaskine-algoritme er den formel, som søgemaskinerne bruger til at bestemme rækkefølgen af søgeresultaterne.

16. Hvad er mobil SEO?

Mobil SEO refererer til processen med at optimere din hjemmeside for at sikre, at den fungerer godt på mobile enheder.

17. Hvad er en SEO-kampagne?

En SEO-kampagne er en planlagt indsats for at forbedre en hjemmesides SEO.

18. Hvad er søgemaskine-indexering?

Søgemaskine-indexering er processen, hvor søgemaskinerne indsamler, analyserer og gemmer information om hjemmesider for at kunne vise dem i søgeresultaterne.

19. Hvad er en robots.txt-fil?

En robots.txt-fil er en fil, der fortæller søgemaskinerne, hvilke dele af din hjemmeside de skal indeksere, og hvilke de skal ignorere.

20. Hvad er en XML-sitemap?

En XML-sitemap er en fil, der hjælper søgemaskinerne med at forstå strukturen på din hjemmeside og finde alle dens sider.

21. Hvad er ankertekst?

Ankertekst er den synlige, klikbare tekst i et hyperlink. I SEO kan korrekt brug af ankertekster hjælpe med at forbedre din hjemmesides søgemaskine-rangeringer.

22. Hvad er en 301-omdirigering?

En 301-omdirigering er en permanent omdirigering fra en URL til en anden. Den bruges ofte, når indholdet på en hjemmeside flyttes til en ny URL.

23. Hvad er en 404-fejl?

En 404-fejl opstår, når en bruger forsøger at få adgang til en side på din hjemmeside, der ikke findes. Det er vigtigt at rette disse fejl for at forbedre brugeroplevelsen og din hjemmesides SEO.

24. Hvad er en kanonisk URL?

En kanonisk URL er den URL, du ønsker, at søgemaskinerne skal betragte som den autoritative version af en side på din hjemmeside. Den bruges til at undgå problemer med duplikeret indhold.

25. Hvad er en H1-tag?

En H1-tag er den primære overskrift på en hjemmeside. Den er vigtig for SEO, fordi den hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad siden handler om.

26. Hvad er en alt-tag?

En alt-tag er en beskrivelse af et billede på din hjemmeside, der hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvad billedet viser.

27. Hvad er en title-tag?

En title-tag er en HTML-tag, der angiver titlen på en hjemmeside. Den vises i søgemaskinernes resultater og i browserens titellinje.

28. Hvad er en meta-beskrivelse?

En meta-beskrivelse er en kort beskrivelse af indholdet på en hjemmeside, der vises i søgemaskinernes resultater.

29. Hvad er en URL-struktur?

En URL-struktur er den måde, dine hjemmesides URL'er er organiseret på. En god URL-struktur kan hjælpe med at forbedre din hjemmesides SEO.

30. Hvad er en brødkrummesti?

En brødkrummesti (eller bread crumb på engelsk) er en navigationshjælp, der viser brugeren, hvor på hjemmesiden de befinder sig. Den kan også hjælpe søgemaskinerne med at forstå strukturen på din hjemmeside.

31. Hvad er en søgeordsdensitet?

Søgeordsdensitet er forholdet mellem antallet af gange et specifikt søgeord optræder på en side i forhold til det samlede antal ord på siden.

32. Hvad er long tail søgeord?

Long tail søgeord er længere og mere specifikke søgeordsfraser, der ofte har lavere søgevolumen, men højere konverteringsrate.

33. Hvad er black hat SEO?

Blackort hat SEO refererer til praksis, der er imod søgemaskinernes retningslinjer, og som kan resultere i straf eller udelukkelse fra søgeresultaterne.

34. Hvad er white hat SEO?

White hat SEO refererer til praksis, der er i overensstemmelse med søgemaskinernes retningslinjer, og som fokuserer på at levere værdi for brugerne.

35. Hvad er grey hat SEO?

Gret hat SEO refererer til praksis, der er i en gråzone mellem sort hat og hvid hat SEO. De er ikke udtrykkeligt forbudt af søgemaskinernes retningslinjer, men kan stadig være risikable.

36. Hvad er et nofollow-link?

Et nofollow-link er en type link, der fortæller søgemaskinerne, at de ikke skal tage linket i betragtning, når de rangerer hjemmesider.

37. Hvad er et dofollow-link?

Et dofollow-link er en type link, der kan hjælpe med at forbedre din hjemmesides søgemaskine-rangering, da søgemaskinerne tager linket i betragtning, når de rangerer hjemmesider.

38. Hvad er et internt link?

Et internt link er et link, der peger på en anden side på samme hjemmeside. Interne links kan hjælpe med at forbedre din hjemmesides SEO ved at hjælpe søgemaskinerne med at finde og indeksere dine sider.

39. Hvad er et eksternt link?

Et eksternt link er et link, der peger på en side på en anden hjemmeside. Eksterne links kan hjælpe med at forbedre din hjemmesides SEO ved at øge dens autoritet.

40. Hvad er en søgeordskanibalisme?

Søgeordskanibalisme opstår, når flere sider på din hjemmeside konkurrerer om de samme søgeord. Dette kan forvirre søgemaskinerne og skade din SEO.

NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering