Hvad er SEO? 126 tips til søgemaskineoptimering (2024)

SEO kan hjælpe din virksomhed til tops i søgemaskiner på de søgeord, der er relevante for din virksomheds potentielle kunder. Lær, hvordan du kommer godt igang med at forbedre din hjemmesides SEO.

Af
Torbjørn Flensted
,
Stifter
Calendar Icon - Dark X Webflow Template
April 22, 2024

Hvad er SEO?

SEO, eller søgemaskineoptimering, er processen med at forbedre en hjemmesides synlighed og placeringer i søgemaskinernes resultatsider (SERP).

For virksomheder er SEO en vital del af den digitale strategi, idet det styrker hjemmesidens trafik og kvaliteten heraf ved at tiltrække målrettede besøgende, som søger specifikt efter virksomhedens ydelser eller produkter.

På engelsk står SEO for "Search Engine Optimization", hvilket oversættes til "søgemaskineoptimering" på dansk.

Hvorfor er SEO vigtigt?

Der er mange fordele for din virksomhed ved at investere i SEO:

 • Flere klik: Jo bedre placeringer og synlighed, du har i søgemaskinerne, desto flere besøgende vil din hjemmeside få.
 • Øget kendskabsgrad: Med topplaceringer i søgemaskinerne bliver din virksomheds brand mere kendt og eksponeret for dine potentielle kunder.
 • Mere omsætning: Flere besøgende på dit website betyder også flere kunder – og dermed øget salg og omsætning.

126 nemme tips til SEO

Alle tips til søgemaskineoptimering er indelt i følgende kategorier:

 • Keyword research
 • Content optimization
 • Rich media optimization
 • Teknisk SEO
 • Linkbuilding
 • SEO tools

Keyword research

Søgeordsanalyse er en afgørende del af SEO, der hjælper dig med at identificere de mest værdifulde søgeord for dine produkter eller tjenester. Ved at forstå og anvende søgeord, kan du skræddersy dit indhold til at matche din målgruppe sprog og søgehensigt, hvilket øger synligheden og omsætningen på Google.

1 . Fokusér på long tail keywords

Long tail keywords er specifikke søgefraser, der ofte er længere end almindelige keywords. Eksempelvis er "SEO" et generelt keyword, mens "hvad er SEO og hvordan fungerer det" er et long tail keyword.

Her nogle eksempler på long tail keywords:

 • håndlavet keramik køkkenudstyr til salg
 • økologisk hundemad uden korn
 • billige flybilletter til Bangkok i juli
 • vegansk hudpleje til følsom hud
 • bæredygtige yoga tøj mærker
 • selvudviklingskurser for iværksættere
 • elektrisk bil opladning hjemme installation
 • leje af luksuslejligheder i København centrum
 • glutenfri bageri i nærheden af mig
 • personlig træner for vægtløftning begyndere

Long tail keywords har generelt lavere konkurrence, hvilket kan give hurtigere succes i SEO, især for nybegyndere. Disse lange søgeord er mere målrettede, hvilket ofte resulterer i højere konverteringsrater.

2. Brug Topic Cluster strategien

For at styrke din hjemmesides topical authority inden for din niche, skal du bruge Topic Cluster-strategien.

En topic cluster eller indholdsklynge består af en såkaldt Pillar Page, der dækker et overordnet emne, og flere Supporting Pages, der dækker relaterede underemner. Forbind disse sider med interne links for at skabe en stærk cluster, der kan øge din synlighed og autoritet på Google.

3. Aflur konkurrenternes keywords

At aflure dine konkurrenters keywords er en effektiv strategi for at forstå, hvad der fungerer i din branche. De virksomheder, der klarer sig godt i søgemaskinerne, har sandsynligvis allerede identificeret mange effektive keywords for deres niche. Ved at analysere deres strategi, kan du få inspiration til din egen SEO-indsats.

Ahrefs giver et godt overblik over konkurrentens søgeord målrettet destinationen Italien.

Der er flere måder at gøre dette på. En enkel metode er at bruge SEO-værktøjer som SEMrush eller Ahrefs eller det gratis Competitor Keywords Tool. Disse værktøjer kan give dig indsigt i, hvilke keywords dine konkurrenter rangerer for, og hvordan de bruger disse keywords i deres indhold.

4. Gå efter nye søgetrends

At gå efter nye søgetrends er en ofte overset, men potentiel guldgrube i SEO-arbejdet. Nye trends kan opstå inden for alle brancher og emner, og de kan skabe nye, populære søgetermer næsten natten over.

Hvis du er i stand til at identificere og handle på disse trends tidligt, kan du opnå en førerposition i søgemaskinerne. Dette kan give dig en betydelig fordel, da det ofte er lettere at opnå og fastholde en høj placering, når konkurrencen er lav.

Google trends for "ai" afslører stigende interesse for relaterede emner.

Når konkurrencen senere intensiveres, som det ofte sker, når en trend bliver mainstream, vil du allerede have etableret din hjemmeside som en autoritet inden for emnet. Dette kan gøre det sværere for nye konkurrenter at overhale dig, selvom de har større ressourcer.

Der er flere måder at holde øje med nye søgetrends. Du kan bruge værktøjer som Google Trends, følge relevante blogs og nyhedssider, og holde øje med sociale medier. Det vigtigste er at være opmærksom og klar til at handle hurtigt, når du ser en ny mulighed.

5. Optimér for lokale 'Near Me' søgninger

Når folk søger lokalt, er de ofte på udkig efter specifikke tjenester i deres nærområde. For eksempel, hvis nogen søger "Blomsterbutik nær mig", er det sandsynligt, at de ønsker at besøge en lokal blomsterbutik. Eller hvis de søger "Blomsterlevering i København", er det sandsynligt, at de ønsker at få leveret blomster i København.

Lokal SEO: Med effektiv SEO hjalp jeg happyhelper.dk til tops i Google på "rengøring københavn", "rengøring frederiksberg", "rengøring vanløse" osv.

For at optimere din virksomhed for disse søgninger, skal du sørge for, at din virksomheds navn, adresse og telefonnummer er korrekt og konsekvent på alle online platforme.

Optimer din Google My Business-profil, tilføj lokale keywords til din hjemmeside og opfordre til anmeldelser fra lokale kunder. Dette vil forbedre din synlighed i lokale søgeresultater og tiltrække flere kunder til din virksomhed.

6. Udvind søgeord i GSC

Google Search Console (GSC) er en sand guldmine, når det kommer til udvinding af søgeord. Som en central ressource giver GSC dig mulighed for at dykke dybt ned i din websides præstation og opdage nye muligheder for søgeordsanalyse.

Google Search Console viser, at min artikel om Val Kilmers AI stemme over de seneste 28 dage ligger på position 1,1 i gennemsnit på søgeordet "can val kilmer talk".

Et af de mest værdifulde værktøjer i GSC er Performance rapporten. Her kan du se, hvilke søgeord dit websted allerede rangerer for, og hvor mange klik og visninger hvert søgeord genererer. Dette kan hjælpe dig med at identificere lavthængende frugter - søgeord, som dit websted allerede rangerer godt for, men som kunne bruge en lille skub for at nå toppen.

7. Få hjælp fra den nye klasse af AI-søgeordsværktøjer

AI er ved at revolutionere og transformere den traditionelle søgeordsanalyse. Ved at kombinere maskinlæring (LLM) med traditionelle søgeordsdatabaser, kan nye AI-teknologier hjælpe dig med hurtigt at finde værdifulde søgeord, som dine konkurrenter muligvis har overset. Kunstig intelligens giver dig en konkurrencefordel, da den i højere grad forstår brugernes psykologi og søgeadfærd og dermed bedre kan identificere de mest effektive nøgleord.

Hos SEO.AI har vi udviklet en række kraftfulde AI-søgeordsværktøjer, både gratis og premium-værktøjer, der straks kan hjælpe dig med at lægge en god søgeordsstrategi.

Eksempler på AI-værktøjer til søgeordsanalyse:

Content Optimization

Content Optimization er en nøglekomponent i enhver effektiv SEO-strategi.

I denne sektion fokuserer vi på hvad du kan gøre med tekst og links i dit indhold. Dette gælder alt fra dine produkttekster, til kategorisider og blogindlæg.

Uden en målrettet SEO-indsats for dit indhold, opnår du ikke den succes på Google som du fortjener.

8. Skab masser af nyt indhold

At skabe masser af nyt indhold er en af de mest effektive måder at forbedre din SEO på. Hver ny side du tilføjer til dit website er en ny mulighed for at rangere i søgemaskinerne. Desuden viser det Google og andre søgemaskiner, at dit website er aktivt og relevant.

Dine konkurrenter, der allerede producerer masser af indhold, har en fordel, fordi de konstant giver søgemaskinerne nyt materiale at indeksere, og nye måder at tiltrække og engagere besøgende på. Men det betyder ikke, at du ikke kan indhente dem.

"Med den stigende konkurrence i SEO, er det tid til at 10X din indholdsproduktion. Hvis du i dag producerer 2 blogindlæg om måneden, er det tid til at skrue op for volumen og producere 20. Det handler ikke kun om at skabe mere, men også bedre indhold. Husk, i denne digitale tidsalder er indhold konge."

At være ambitiøs med dit indhold betyder ikke kun at producere mere, men også at sikre, at det er af høj kvalitet. Godt indhold, herunder veludformede SEO tekster, er det, der bedst opfylder brugerens søgehensigt. Det betyder, at det ikke kun skal indeholde de rigtige keywords, men også være informativt, interessant og værdifuldt for læseren.

Husk, at indhold er konge i SEO. Jo mere værdifuldt indhold du kan tilbyde, jo bedre er dine chancer for at opnå høje placeringer i søgemaskinerne og tiltrække mere trafik til dit website. Så vær ambitiøs, og begynd at skabe det indhold, dine potentielle kunder søgerefter.

9. Lav AI-genererede udkast til artikler

At skabe indhold kan være en tidskrævende og udfordrende proces, især når det skal være af høj kvalitet og SEO-optimeret. Men med AI-genererede udkast til artikler kan denne proces blive meget lettere.

Ved at bruge en AI som for eksempel SEO.AI til at generere udkast, kan du få et stærkt udgangspunkt for dit indhold. AI'en kan hurtigt og effektivt generere et udkast, der er struktureret, informativt og optimeret med de rigtige keywords. Dette sparer dig for den tid og det besvær, det normalt ville tage at skrive et udkast fra bunden.

Desuden kan AI'en hjælpe med at sikre, at dit indhold er relevant og opfylder brugerens søgehensigt. Den kan analysere store mængder data og bruge denne information til at skabe indhold, der er mest sandsynligt at rangere højt i søgemaskinerne.

10. Brug konkurrenterne som en kilde til research

Undervurder aldrig konkurrencen. Brug dine konkurrenter som en kilde til research. Se på de artikler, der allerede rangerer på side ét i Google for dit target keyword. Analysér deres indhold, struktur og brug af keywords. Dit indhold skal være på niveau med eller bedre end det indhold, der allerede rangerer højt. Ved at forstå, hvad dine konkurrenter gør godt, kan du lære af deres succes og bruge det til at forbedre dit eget indhold.

Pro tip: SEO.AI kigger automatisk konkurrenterns indhold igennem, så du slipper for besværet.

11. Optimér dine titler

En vigtig del af at forbedre din synlighed og omsætning på Google er at optimere titlerne (title-tags) på dine sider. Titlen er det første, brugerne ser på i søgeresultaterne, så det er vigtigt at gøre det klart og indbydende.

 • Inkludér søgeord i titlen
 • Placér søgeordet i starten eller i første halvdel af titlen
 • Hold titlen på mellem 50 og 65 anslag for optimal synlighed
 • Sørg for, at din titel adskiller sig fra konkurrenterne på Google

12. Optimér Meta Descrptions

Meta beskrivelser spiller en afgørende rolle i at øge klikraten på din hjemmeside. Disse korte beskrivelser vises under din sides titel i søgeresultaterne og giver brugerne en hurtig oversigt over indholdet på din side.

 • Skriv en præcis beskrivelse med dit primære søgeord
 • Hold din beskrivelse mellem 150 og 160 anslag
 • Gør din beskrivelse attraktiv for at opfordre klik
 • Brug unikke beskrivelser for hver side

Tip: Sammen med Google lavede jeg dette kursus i SEO for begyndere:

13. Udgiv indhold på tidløse URL'er

Når du udgiver blogindlæg eller sider, er det vigtigt at sikre, at webadresserne (URL'erne) er tidløse. Det betyder, at du bør undgå at inkludere specifikke datoer eller årstal i URL'en. Dette gør det nemmere for søgemaskiner og brugere at forstå, hvad siden handler om, og det sikrer, at dit indhold forbliver relevant i længere tid.

For eksempel, i stedet for at bruge en URL som "www.ditdomæne.dk/blog/2024/10-tips-til-seo", kan du bruge en mere tidløs URL som "www.ditdomæne.dk/blog/tips-til-seo". Denne URL er nem at forstå, og den vil forblive relevant, uanset hvilket år det er.

14. Brug søgeord i underoverskrifter

Underoverskrifter er vigtige for at strukturere dit indhold og gøre det let forståeligt. De skal være korte, klare og indeholde dine primære søgeord. Dette hjælper ikke kun læserne, men også søgemaskinerne med at forstå dit indhold. Brug dine søgeord naturligt og undgå overdreven brug, da det kan skade din placering i søgeresultaterne.

Eksempel på struktur for underoverskrifter:

 • H1: Hvad er børneopdragelse? De 7 klassiske udfordringer
 • H2: Hvad er børneopdragelse?
 • H2: Betydningen af børneopdragelse
 • H3: Børneopdragelsens rolle i samfundet
 • H3: Børneopdragelse og personlig udvikling
 • H1: Praktisk børneopdragelse
 • H2: Hvordan man opdrager børn effektivt
 • H3: Trin for trin guide til effektiv børneopdragelse
 • H2: De 7 klassiske udfordringer (og løsninger)

15. Brug semantiske relaterede søgeord

At demonstrere din ekspertise og vise dybde i din tekst kan opnås ved at bruge termer og semantisk relaterede ord. Kært barn har mange navne, og disse ord omtales ofte som LSI-søgeord, NLP-søgeord og entiteter.

Lidt ffirsimplet sagt, er Google blot en computer, der ikke forstår tekster på samme måde som du og jeg. Søgeord er derfor afgørende for algoritmers forståelse og rangering af indhold.

Ved at inkludere en bred vifte af relaterede termer og udtryk, kan du hjælpe Google med at forstå dit indholds relevans og autoritet inden for dit emne.

16. Fokusér på E-E-A-T

E-E-A-T står for Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed, og er en central del af Googles retningslinjer for evaluering af søgekvalitet (SQEG). Disse faktorer hjælper Googles kvalitetsvurderere med at bedømme, om indholdet i søgeresultaterne er pålideligt og værdifuldt for brugerne. Erfaring refererer til forfatterens personlige viden om emnet, mens ekspertise indikerer dybdegående kendskab til emnet. Autoritet vurderes ud fra forfatterens eller webstedets omdømme inden for feltet, og troværdighed afspejler pålideligheden og ægtheden af både indholdet og forfatteren.

For eksempel, hvis en ernæringsekspert skriver en artikel om sund kost, vil brugen af videnskabelige undersøgelser og henvisninger til anerkendte sundhedsorganisationer forstærke artiklens E-E-A-T. Dette kan give læserne tillid til, at informationen er korrekt og nyttig, hvilket igen kan føre til, at indholdet deles oftere og potentielt opnår en bedre placering i søgeresultaterne. Selvom E-E-A-T ikke direkte påvirker ranking, kan det at opfylde disse kriterier indirekte forbedre et websteds synlighed og troværdighed i søgemaskinerne.

17. Link til andre sider på din hjemmeside

At sikre, at din hjemmeside har interne links er afgørende for SEO. Interne links er links, der fører til andre sider på dit eget website. Disse links hjælper søgemaskinerne med at forstå strukturen og hierarkiet på dit website, og de gør det nemmere for brugerne at navigere og finde relevant information.

Når du opretter interne links, er det vigtigt at bruge relevante ankertekster. Ankerteksten er den synlige og klikbare del af linket. Brug descriptive og nøjagtige ankertekster, der beskriver indholdet på den linkede side. Undgå generiske ankertekster som “klik her” eller "læs mere".

Et eksempel på et internt link kunne være at linke fra en blogpost om blomstertilbehør til en produktside, hvor man kan købe det pågældende tilbehør. Ankerteksten kunne være “Køb blomstertilbehør her” eller "Se udvalget af blomstertilbehør".

18. Link ud til eksterne kilder

At inkludere udgående links (outbound links) i dit indhold kan forbedre din SEO. En stor undersøgelse, jeg gennemførte i 2022, viste en sammenhæng mellem antallet af udgående links på et website og dets placering i søgemaskinerne:

Udgående links, også kendt som eksterne links, er links, der fører brugere fra dit website til et andet website på et andet domæne. Disse links er skabt, når du inkluderer en klikbar URL eller ankertekst, der fører til en ekstern kilde eller reference.

Udgående links er vigtige, da de hjælper søgemaskiner med at forstå konteksten og relevansen af dit indhold. At linke til autoritative websites øger dit websites troværdighed og pålidelighed. Udgående links kan også bringe direkte trafik til dit site.

Selvom udgående links måske ikke direkte påvirker placeringer, antyder undersøgelsen, at de tjener som et tegn på den samlede indsats og kvalitet bag top-rangerende sider. Sider, der konsekvent inkluderer velkuraterede udgående links, der hjælper brugere med at opdage relevante ressourcer, demonstrerer ofte et højere niveau af dedikation til at levere værdifuldt og omfattende indhold.

Tip: Se mit foredreg fra SEOday om outbound links:

19. Få flere featured snippets

En featured snippet på Google, også kaldet et fremhævet søgeresultat, sikrer dig mere synlighed og flere klik end dine konkurrenter. Du dominerer toppen af Google og får derfor størstedelen af klikkene.

[EKSEMPEL – SEO TEKSTER mf. ]

For at optimere dit indhold for featured snippets, kan du inkludere et kort, informativt tekststykke i toppen af dine blogindlæg. Dette tekststykke bør formidle en klar og præcis hovedpointe og/eller definition af dit indlægs emne.

20. Inkluder forfatterinformation

Forfatterinformation på dine blogindlæg eller artikler øger troværdigheden af dit indhold. Det er en god idé at have forfatterens navn, et lille billede og et link til en forfatterprofil, hvor læserne kan se en oversigt over alle forfatterens artikler.

I bunden af hver artikel kan du indsætte en lille beskrivelse af forfatteren. Dette skaber en følelse af autenticitet og viser læserne, at der er et rigtigt menneske bag indholdet.

21. Opdater regelmæssigt indhold

Opdatering af indhold regelmæssigt er afgørende for at opretholde og forbedre din SEO-rangering. Søgemaskiner som Google belønner frisk og relevant indhold, hvilket betyder, at du skal være proaktiv med at revidere og opdatere dit indhold. Dette kan omfatte at tilføje nye oplysninger, opdatere statistikker, forbedre brugeroplevelsen eller tilføje nye søgeord.

"Jeg anbefaler, at man ajourfører sit indhold som minimum én gang årligt. Og hvis indhold mister værdifulde placeringer, er det tid til at reagere og optimere." – Torbjørn Flensted

Husk, at søgemaskineoptimering er en kontinuerlig proces, og det kræver konstant vedligeholdelse og forbedring for at sikre, at dit indhold forbliver relevant, konkurrencedygtigt og dermed synligt for din målgruppe.

22. Inkluder en indholdsfortegnels

Indholdsfortegnelsen giver rigtig god mening på indhold, der er mere end 2000 ord. Det hjælper med at strukturere dit indhold og gør det nemmere for læserne at navigere rundt på din side. Ved at bruge ankerlinks i din indholdsfortegnelse kan du lede læserne direkte til de afsnit, de er mest interesserede i. Dette kan forbedre brugeroplevelsen, øge dwell time og potentielt forbedre din placering i søgeresultaterne.

23. Vis relaterede indlæg for at engagere læsere længere

I bunden af din blog, vis relaterede indlæg for at engagere dine læsere. Dette handler ikke kun om at øge dwell time, men også om at undervise og inspirere din målgruppe.

Ved at fremvise relevant indhold, kan du skabe en dybere forbindelse mellem læserne og dit brand. Dette kan føre til større engagement, loyalitet og i sidste ende, konverteringer.

Med effektiv SEO ranker tryg.dk nummer #1 i Google på "erhvervsforsikring"

Rich Media Optimization

Rich media, som omfatter billeder, video og lyd, er en afgørende del af en effektiv SEO-strategi.

Disse elementer kan forbedre brugeroplevelsen, øge engagementet og bidrage til bedre placeringer i søgeresultaterne.

Korrekt optimering af rich media kan også forbedre din hjemmesides hastighed, hvilket er en vigtig faktor for brugeroplevelsen og dermed for din SEO. Det er derfor essentielt at fokusere på rich media i SEO.

24. Undgå stock photos

Undgå at bruge stockbilleder, da de ikke er unikke og ofte bruges af mange andre. Dette kan give dit indhold et generisk udseende og kan mindske din synlighed i søgeresultaterne.

"Originalitet i billeder er ikke bare et æstetisk valg, det er essensen af god SEO når vi taler om Rich Media." – Torbjørn Flensted

25. Skab unikke billeder med AI

I stedet for at bruge generiske stockbilleder, kan du overveje at bruge kunstig intelligens til at skabe originale og tilpassede billeder. Disse billeder er ikke kun unikke, men kan også tilpasses for at matche dit indhold perfekt.

En af de tjenester, der tilbyder denne mulighed, er Midjourney. De kan skabe de mest utrolige billeder i alle mulige stilarter, hvilket kan give dit indhold et unikt og professionelt udseende. Derudover er det en økonomisk fordelagtig løsning, da det kan være et billigere alternativ til professionelle fotografer.

26. Undgå billeder for billedets skyld

Jeg hader, når folk bruger ligegyldige billeder, der skaber mere forvirring end de gavner.

For eksempel, et billede uden klar forbindelse til teksten kan forvirre læseren og få dem til at klikke tilbage til Google. Og alt for mange billeder, der distraherer fra teksten, kan også være frustrerende for læseren.

Dårlig kvalitet eller pixelerede billeder kan skade din troværdighed. Husk, hvert element på din side, inklusive billeder, skal bidrage til en positiv brugeroplevelse.

27. Mange billeder er IKKE en ranking factor

Et eksempel, jeg så forleden dag fra et populært SEO-værktøj, påstod, at du skal indsætte over 70 billeder for at opnå en god "SEO Score". Det er et helt igennem vanvittigt dårligt råd, der med stor sandsynlighed vil forringe din SEO, hvis du følger det.

Det handler ikke om antallet, men om kvaliteten og samspillet mellem tekst og visuelle elementer som billeder.

28. Understøt jeres brand med stil

Det kan godt betale sig at få en visuel identitet i jeres billeder, hvor nøgleordet er en rød tråd. En stærk visuel identitet kan hjælpe med at styrke dit brand og skabe en mere sammenhængende brugeroplevelse. Dårlige stockphotos, der signalerer alskens budskaber i øst og vest, er ganske enkelt uprofessionelt.

At skabe en visuel identitet handler om mere end bare at vælge et par farver og en skrifttype. Det handler om at skabe en visuel stemme, der kan genkendes på tværs af alle dine billeder.

Her er nogle tips til at skabe sammenhæng i dine billeder:

 • Vælg en farvepalet, der repræsenterer dit brand
 • Brug ensartede filtre eller billedbehandling
 • Vælg en bestemt stil af billeder, f.eks. minimalistisk, vintage, moderne
 • Brug ensartede skrifttyper og grafiske elementer

29. Billedplaceringen skal understøtte teksten

At placere billeder korrekt i en tekst kan være lige så vigtigt som selve teksten. En fejlplaceret illustration kan skabe forvirring, mens et velplaceret billede kan forstærke budskabet og gøre teksten mere engagerende.

Her er nogle råd til placering af billeder:

 • Undgå placering før H2-underoverskrifter.
 • Undgå placering lige under underoverskrifter.
 • Placer billeder mellem tekstafsnit i en sektion.
 • Bryd lange tekstafsnit op med billeder.

30. Brug alt-tags

Alt-tags, også kendt som alt-attributter eller alt-beskrivelser, er en vigtig del af billedoptimering. De bruges til at beskrive indholdet af et billede til søgemaskiner og forbedre tilgængeligheden for brugere med nedsat syn.

"Alt-tekster blev oprindeligt skabt for at forbedre webtilgængeligheden for brugere med nedsat syn. I dag spiller de også en afgørende rolle i SEO, da de hjælper søgemaskiner med at forstå indholdet af billeder."

Et effektivt alt-tag skal være præcist og beskrivende, men også kort - ideelt set under 125 tegn, da dette er den maksimale længde, som skærmlæsere typisk læser. Det skal også indeholde relevante nøgleord, men undgå at overdrive med nøgleordstuvning, da dette kan straffes af søgemaskiner.

For eksempel, i stedet for et alt-tag som "billede1", kunne du bruge "mand der bruger SEO-strategier på sin bærbare computer". Dette giver en meget mere detaljeret beskrivelse af billedet og kan hjælpe med at forbedre din SEO.

Dinero ranker nummer #1 i Google på "betalingsløsninger" takket være effektiv SEO, hvor både tekster og billeder er optimeret efter alle kunstens regler.

31. Navngiv billeder med relevante søgeord

Navngivning af billeder med relevante søgeord er en vigtig del af SEO-optimering. Når du navngiver dine billeder, skal du sikre, at filnavnet nøjagtigt beskriver billedets indhold. Dette hjælper søgemaskiner med at forstå, hvad billedet handler om, hvilket kan forbedre din SEO-rangering.

For eksempel, et filnavn som "billede1.jpg" giver ingen information om billedets indhold. Et bedre alternativ kunne være "seo-strategier.jpg", hvis billedet viser en person, der arbejder med SEO-strategier.

"På dansk er det vigtigt at omskrive æ, ø og å til ae, oe og aa. Dette skyldes, at mange systemer og søgemaskiner har problemer med at læse disse specialtegn".

Desuden bør du bruge små bogstaver og bindestreger i stedet for mellemrum. For eksempel, i stedet for "Seo_Strategier.jpg", skal du bruge "seo-strategier.jpg".

32. Minimer billedstørrelser

Minimering af billedstørrelser er en vigtig del af billedoptimering. Selvom internethastigheder generelt er højere end nogensinde før, kan store billedfiler stadig bremse din hjemmesides indlæsningstid og påvirke brugeroplevelsen negativt.

Som en tommelfingerregel anbefaler jeg, at du holder dine billeder omkring 100KB. Dette er en god balance mellem billedkvalitet og indlæsningstid. Dog kan det være nødvendigt at gå op til omkring 200KB for billeder med mange detaljer.

Pro tip: Mit absolutte yndlingstool til billedkomprimering er Squoosh

Husk, at det altid er vigtigt at finde den rette balance mellem billedkvalitet og indlæsningstid. Høj kvalitet er vigtig for brugeroplevelsen, men det skal ikke gå på bekostning af din hjemmesides hastighed.

33. Brug JPEG 2000, JPEG XR, WebP formater

JPEG 2000, JPEG XR og WebP er billedformater, der tilbyder avancerede komprimeringsfunktioner, hvilket gør dem til et godt valg for webbilleder.

JPEG 2000 er en opgradering af det traditionelle JPEG-format. Det tilbyder bedre billedkvalitet og komprimering, og det understøtter også gennemsigtighed, hvilket det traditionelle JPEG-format ikke gør. Dog er det værd at bemærke, at JPEG 2000 ikke er bredt understøttet på alle browsere.

JPEG XR (Extended Range) er et andet format, der tilbyder forbedret komprimering og billedkvalitet sammenlignet med det traditionelle JPEG-format. Det understøtter også HDR-billeder, hvilket kan være en fordel for visse typer indhold.

WebP er et format udviklet af Google, der tilbyder overlegen komprimering og kvalitet sammenlignet med både JPEG og PNG. Det understøtter både tabuløs (lossless) og tabt (lossy) komprimering, samt gennemsigtighed og animation. WebP er bredt understøttet på moderne browsere, hvilket gør det til et godt valg for webbilleder.

34. Tilføj billede til XML-sitemap

Tilføjelse af billeder til dit XML-sitemap er en effektiv måde at hjælpe søgemaskiner med at finde og indeksere dine billeder. Dette kan forbedre din billed-SEO og øge chancerne for, at dine billeder vises i billedsøgeresultater.

Et XML-sitemap er en fil, der hjælper søgemaskiner med at forstå dit websteds struktur, mens de gennemsøger det. Sitemaps kan fortælle søgemaskiner, hvilke sider eller filer du mener er vigtige på dit websted, og også give værdifulde oplysninger om disse filer.

For at tilføje billeder til dit XML-sitemap, skal du inkludere en image:image tag for hvert billede, du vil indeksere. Inden i denne tag skal du bruge en image:loc tag til at angive billedets URL. Du kan også inkludere yderligere tags, som image:caption og image:title, for at give mere information om billedet.

Når du har opdateret dit sitemap, skal du sørge for at indsende det til Google via Google Search Console. Dette vil informere Google om de nye ændringer og anmode om en ny gennemsøgning af dit websted.

35. Brug CDN til billedlevering

Et Content Delivery Network (CDN) er en netværkstjeneste designet til hurtigt at levere indhold, herunder billeder, til brugere. CDN'er fungerer ved at distribuere indholdet på servere rundt omkring i verden, så det kan leveres til brugere fra den server, der er tættest på dem. Dette kan forbedre indlæsningstider og dermed brugeroplevelsen og SEO.

Når det kommer til billedlevering, kan CDN'er være særligt nyttige. De kan håndtere store billedfiler og levere dem hurtigt til brugere, uanset hvor de befinder sig. Dette kan være en stor fordel for hjemmesider med mange billeder eller høj trafik.

Der er mange udbydere af CDN-tjenester. Nogle af de mest populære inkluderer Cloudflare, Amazon CloudFront og Akamai. Disse tjenester tilbyder forskellige planer og funktioner, så det er vigtigt at undersøge og vælge den, der bedst passer til dine behov.

36. Anvend 'Lazy Loading'

'Lazy Loading' er en teknik, der forbedrer indlæsningstiden på din hjemmeside ved kun at indlæse billeder, når de er i brugerens synsfelt. Dette kan forbedre indlæsningstiderne og skabe en bedre brugeroplevelse.

Mange moderne CMS-systemer, som WordPress og Joomla, har 'Lazy Loading' som en standardfunktion, hvilket gør det nemt at implementere på din hjemmeside.

37. Brug billedtekster

Billedtekster, også kendt som billedbeskrivelser, er en kort tekst, der beskriver indholdet af et billede. De er typisk placeret lige under billedet og er omgivet af HTML-tagget inden i et element. Det er vigtigt ikke at forveksle dem med ALT-tekster, som er en anden form for billedbeskrivelse.

Billedtekster er vigtige for både SEO og brugeroplevelse. Fra et SEO-perspektiv kan de hjælpe søgemaskiner med at forstå billedets indhold. Fra et brugeroplevelsesperspektiv kan de hjælpe brugerne med at forstå dit indhold bedre.

Når du skriver billedtekster, skal du sørge for, at de er korte, beskrivende og indeholder relevante nøgleord. Husk, at billedtekster skal tilføje værdi for brugeren, ikke bare søgemaskiner.

38. Indlejr videoer på relevante sider

Integration af videoindhold på din hjemmeside kan være en effektiv måde at øge din SEO på. En god metode er at bruge YouTube, som er ejet af Google. Når du har uploadet din video på YouTube, kan du indlejre videoen på din hjemmeside.

Husk at inkludere et klikbart link i videobeskrivelsen på YouTube, der fører tilbage til den specifikke side på din hjemmeside. På denne måde kan videoen understøtte dit indhold og drive trafik til din hjemmeside.

39. Undgå dyre polerede videoer

Det kan være fristende at investere i dyre, polerede videoer i et forsøg på at fremstå professionel. Men disse videoer kan ofte virke uautentiske og kan endda skade opfattelsen af din virksomhed. Medmindre du er villig til at bruge hundredtusindvis af kroner, kan det være næsten umuligt at skabe en poleret video, der også formår at være autentisk. Derfor er det bedst at undgå disse typer videoer som udgangspunkt.

40. Lav autentiske ekspertvideoer

I stedet for at investere i dyre, polerede videoer, anbefaler jeg at lave autentiske ekspertvideoer. Disse videoer skaber tillid.

Med en ekspert, der taler om dit emne, kan du formidle din viden og ekspertise på en troværdig og autentisk måde. Det bedste er, at du ikke behøver avanceret udstyr for at lave disse videoer. Med et simpelt kamera eller endda din smartphone kan du skabe autentiske videoer, der virkelig resonerer med dit publikum.

Det vigtigste er eksperten i videoen, der deler sin unikke viden og gode råd. Disse videoer kan have en stor indvirkning på din SEO og din virksomheds omdømme, uden at bryde budgettet.

41. Brug relevante søgeord i videotitler

At bruge relevante søgeord i videotitler er en essentiel SEO-taktik.

En velvalgt titel med relevante søgeord kan øge klikraten, da den præcist afspejler videoens indhold og fanger brugerens interesse.

Dårlige videotitler:

 • Pizza video
 • Lav pizza

Godevideotitler:

 • Hjemmelavet Pizza: Trin-for-Trin Opskrift
 • Sådan laver du pizza fra bunden: Enkel og lækker opskrift

42. Optimer videoens beskrivelse med søgeord

Her er nogle tips til at optimere videobeskrivelser:

 1. Brug dine primære søgeord tidligt i beskrivelsen. Dette hjælper søgemaskiner med at identificere, hvad din video handler om.
 2. Inkluder relaterede søgeord. Dette kan hjælpe din video med at blive fundet gennem relaterede søgninger.
 3. Skriv en detaljeret beskrivelse. Jo mere information du giver, jo bedre kan søgemaskiner forstå dit indhold.
 4. Hold det relevant. Din beskrivelse skal matche dit videoindhold.På YouTube, for eksempel, kan en veloptimeret beskrivelse hjælpe din video med at blive vist i relevante søgninger og forbedre dens synlighed. Husk, at YouTube også er en søgemaskine, så SEO er lige så vigtig her som på Google.

43. Brug høj opløsning til videoer

Høj opløsning til dine videoer er afgørende for at give dine seere den bedste visuelle oplevelse. Her er nogle tips:

 • Optag i HD eller højere. HD (High Definition) starter ved 720p, men 1080p (Full HD) eller 4K giver endnu bedre kvalitet.
 • Vælg den rigtige billedfrekvens. En højere billedfrekvens kan gøre videoen mere glat, men kræver mere båndbredde.
 • Overvej dit publikums enheder. Hvis de primært ser på mobil, er 720p eller 1080p nok. Hvis de ser på store skærme, kan 4K være bedre

44. Link fra dine YouTube-videoer til din hjemmeside

Et ofte overset, men yderst effektivt tip inden for SEO er at linke fra YouTube's video beskrivelse til din hjemmeside. Ved at inkludere et klikbart link i videoens beskrivelse, der fører til den relevante side på din hjemmeside, åbner du døren for en række fordele.

For det første kan dette link generere direkte trafik fra YouTube til din hjemmeside. Når brugere ser din video og klikker på linket, vil de blive ført til den specifikke side på din hjemmeside, der er mest relevant for videoens indhold. Dette giver dig mulighed for at engagere og konvertere seeren på dit eget domæne.

45. Tilføj video-sitemap til din hjemmeside

Et video-sitemap er en nødvendighed for at hjælpe søgemaskiner med at finde og forstå videoindholdet på din hjemmeside. Først skal du oprette et XML-sitemap for dine videoer. Dette kan gøres manuelt eller ved hjælp af forskellige online værktøjer. I dit video-sitemap skal du inkludere vigtige oplysninger om hver video, såsom titel, beskrivelse, afspilningslængde og thumbnail URL.

Husk også at angive videoindholdets placering med en fuld URL. Når dit video-sitemap er klar, skal du indsende det til Google via Google Search Console. Opdater dit sitemap regelmæssigt, især når du tilføjer nye videoer til din hjemmeside.

46. Brug attraktive video thumbnails

En af de mest effektive metoder til at få folk til at klikke på din video er at bruge en attraktiv thumbnail.

En thumbnail er det første stillbillede, som folk ser, når de støder på din video i søgeresultaterne. Dine video thhumbnails fungerer som et visuelt "pitch" for din video og kan have stor indflydelse på, om folk vælger at klikke på din video eller ej.

Tips til gode video thumbnails:

 • Prioriter høj opløsning for at undgå blurry eller pixelerede billeder.
 • Vælg et billede, der præcist repræsenterer videoens indhold og vækker nysgerrighed.
 • Tilføj en kort, fængende tekst, der hurtigt forklarer videoens indhold.
 • Brug klare, iøjnefaldende farver for at skille din thumbnail ud fra mængden.
 • Overvej at inkludere en person i din thumbnail for at skabe en personlig forbindelse med seeren.

47. Tilføj undertekster til dine videoer

Undertekster kan være en stor fordel for din video SEO. De gør dit indhold mere tilgængeligt for et bredere publikum, herunder folk med høretab og dem, der ser videoen i et støjende miljø. Desuden kan søgemaskiner indeksere undertekster, hvilket kan hjælpe med at forbedre din video's synlighed i søgeresultaterne.

En vigtig ting at huske er, at undertekster ikke bør indsættes som grafik i videoen. Dette gør dem ude af stand til at blive læst og indekseret af søgemaskiner. I stedet skal du bruge et tekstbaseret format, såsom SRT (SubRip Subtitle) eller VTT (WebVTT), som kan læses af både mennesker og søgemaskiner.

YouTube har gjort det nemt at tilføje undertekster til dine videoer. Platformen tilbyder en automatisk undertekstningsfunktion, der bruger AI til at generere undertekster baseret på det, der siges i videoen. Selvom denne funktion kan være en stor hjælp, er det vigtigt at gennemgå og redigere de automatiske undertekster for at sikre deres nøjagtighed.

48. Brug podcast-episoder i artikler

Det er ingen hemmelighed, at jeg er fan af podcasts. De tilbyder en unik måde at engagere dit publikum på og kan virkelig understøtte dine blogindlæg og sider på din hjemmeside. Ved at indlejre relaterede podcast-episoder i dit indhold, kan du øge den tid, brugerne tilbringer på din side, hvilket er et signal til søgemaskiner om, at dit indhold er af høj kvalitet.

Men fordelene stopper ikke her. I dine podcastepisoders shownotes kan du indsætte links til dine sider. Dette kan bidrage til hurtigere indeksering, da mange podcast-tjenester linker til dit indhold. Så ikke alene kan podcasts hjælpe med at forbedre din SEO, de kan også hjælpe med at sprede dit indhold til et bredere publikum.

49. Brug en oplæs-funktion på artikler

Tilbyd læserne flere muligheder for at konsumere indholdet på din hjemmeside. Oplæsning af teksten er en oplagt mulighed, som nogle brugere kan foretrække. Dette kan have en positiv indflydelse på dwell time, hvilket i SEO-sammenhæng refererer til den tid, en bruger tilbringer på din side, før de klikker tilbage og søger videre på Google. Du kan enten selv oplæse teksten eller benytte en AI-oplæser-funktion, der fungerer rigtig godt.

Teknisk SEO

Teknisk SEO kan sammenlignes med fundamentet for et hus. Ligesom et solidt fundament er afgørende for et hus' stabilitet og holdbarhed, er teknisk SEO afgørende for et websites synlighed og rangering i søgemaskiner.

Uden et stærkt teknisk fundament, vil alle dine andre SEO-indsatser - ligesom et hus uden et solidt fundament - være ustabile og mindre effektive.

Det er derfor vigtigt at sikre, at dit website er teknisk sundt, for at give det bedste udgangspunkt for alle dine øvrige SEO-tiltag.

50. Få en status på teknikken

Med SEO-værktøjer som Ahrefs, Screaming Frog og SEMrush kan du hurtigt få en overordnet status på teknikken på dit website. Disse værktøjer kan hjælpe dig med at identificere eventuelle tekniske problemer, der kan påvirke dit websites SEO.

Hvis du ikke selv er teknisk ferm, er det en god idé at søge hjælp fra en professionel SEO-konsulent.

51. Installér Google Search Console

Installér Google Search Console på dit website. Dette er et gratis værktøj fra Google, der giver dig værdifuld indsigt i, hvordan dit website præsterer i Googles søgeresultater.

Med Google Search Console kan du overvåge dit websites SEO-status, se hvilke søgeord der driver trafik til dit site, finde og rette tekniske fejl, og meget mere. Det er vigtigt at holde godt øje med dataene i Google Search Console, da det kan hjælpe dig med at forstå, hvordan Google ser dit website.

52. Teknik må ikke tage fokus fra øvrig SEO

Mens teknisk SEO er en vigtig del af en samlet SEO-strategi, er det vigtigt at huske, at det ikke bør tage fokus fra andre vigtige SEO-initiativer. Jeg har set mange, der bruger en stor del af deres tid og ressourcer på små tekniske optimeringer, kun for at indse, at det ikke har haft den store effekt på deres placering på Google.

Teknisk SEO er ikke en fase 1 i SEO, men snarere et sideløbende spor, der skal arbejdes på samtidig med andre initiativer som indholdsproduktion og linkbuilding. Det er vigtigt at finde en balance, hvor teknisk SEO ikke går ud over disse andre vigtige områder.

53. Implementer 404-sider

Implementer smarte 404-sider på dit website. En 404-side vises, når en bruger forsøger at tilgå en side på dit website, der ikke findes.

Ved at designe en brugervenlig og informativ 404-side, kan du forbedre brugeroplevelsen, selv når brugeren støder på en fejl.

Sørg for, at din 404-side er hjælpsom og vejleder brugeren tilbage til relevante dele af dit website.

Undgå for alt i verden at omdirigere alle fejl til en generisk fejlside, som fx /404. Det gør det svært at identificere, præcis hvilke URLs' at fejlene opstår på.

Hvis du kan se, at mange brugere pludselig besøger specifikke fejlsider, kan det være et tegn på, at der er et problem, der skal løses.

54. Tjek kontinuerligt for døde links

Døde links kan skade din SEO og forringe brugeroplevelsen. Dette gælder både for interne links på dit eget website og links til eksterne kilder. Hvis et link ikke længere fører til det indhold, det skal, bør det rettes hurtigst muligt.

Sørg for, at dine interne links altid linker direkte til det relevante indhold og ikke går via omveje som fx 301 redirects. Direkte links hjælper med at sikre en glidende brugeroplevelse og gør det nemmere for søgemaskiner at crawle og indeksere dit website korrekt.

55. Opret et XML-sitemap

Et XML-sitemap er en fil, der hjælper søgemaskiner med at forstå dit websites struktur, mens de crawler det. Sitemappet indeholder en liste over alle dine webadresser (URL'er) og kan også indeholde yderligere information om hver URL, såsom hvornår den sidst blev opdateret, hvor ofte den ændres, og hvor vigtig den er i forhold til andre URL'er på dit website.

Du kan oprette et XML-sitemap ved hjælp af forskellige online værktøjer eller plugins, afhængigt af hvilket CMS du bruger. Når dit sitemap er oprettet, skal du indsende det til Google via Google Search Console. Dette vil hjælpe Google med at finde og indeksere dine sider mere effektivt.

56. Opret et brugervenligt HTML-sitemap

Et HTML-sitemap er et effektivt værktøj til at fremhæve din hjemmesides mest værdifulde sider. Start med at identificere de sider, der er mest relevante for dine brugere og din SEO. Disse kan være populære blogindlæg, centrale produktsider eller informative ressourcer.

Inkluder en kort, unik beskrivelse for hvert link i dit sitemap. Dette giver brugerne en forståelse af, hvad de kan forvente ved at klikke på linket, og giver søgemaskinerne kontekst om sidens indhold.

Et HTML-sitemap er vigtigt for SEO på grund af PageRank og linkjuice. PageRank er en algoritme, der vurderer en sides betydning på internettet, mens linkjuice er den SEO-værdi, der overføres gennem links. Ved at inkludere dine vigtigste sider i dit HTML-sitemap, distribuerer du din hjemmesides samlede PageRank og linkjuice, hvilket kan forbedre deres placering i søgemaskinernes resultater.

57. Link til dit HTML-sitemap fra forsiden

Undgå at linke til dit HTML-sitemap fra footeren på alle dine sider. I stedet bør du placere et link til sitemap'et på din hjemmesides forside. Dette skyldes, at det er vigtigt at bevare den interne linkværdi, også kendt som linkjuice.

Når du indsætter mange links i din footer, kan det resultere i en unødvendig spredning af din linkjuice.

58. Hav en simpel navigation (menu)

Medmindre du er en stor aktør som Amazon.com med titusindvis af sider, bør du holde din navigation så simpel og logisk som mulig. Jeg plejer at sige, at du bør have maksimalt 10 simple kategorier, som du linker til. Dette gør det nemmere for brugerne at navigere på din side og hjælper med at forbedre din SEO ved at sikre en klar og effektiv linkstruktur.

59. Undgå dropdown-menuer

Dropdown-menuer er et no-go i SEO for 9 ud af 10 hjemmesider. Dette skyldes, at PageRank og linkværdi spredes ud til alt for mange mindre vigtige sider, på bekostning af din hjemmesides vigtigste kategorier og sider. Ved at begrænse brugen af dropdown-menuer kan du sikre, at din hjemmesides mest værdifulde sider modtager den største andel af din linkværdi, hvilket kan forbedre deres placering i søgemaskinernes resultater.

60. Barbér dine footerlinks ned til et absolut minimum

Det gamle trick med at plastre en footer i bunden af alle dine sider til med links virker ikke længere i SEO. Tværtimod kan det faktisk skade din SEO. Det er derfor vigtigt at barbere dine footerlinks ned til et absolut minimum.

Fokusér på brugervenlighed - inkluder links til kontakt, kundeservice og andre elementer, der forbedrer brugeroplevelsen. Ved at begrænse antallet af links i din footer kan du sikre, at din hjemmesides linkværdi fordeles mere effektivt, hvilket kan forbedre din SEO.

61. Indsæt flere links til undersider på dine kategorisider

En klassisk fejl, jeg ser igen og igen, er at vise fx kun 10 produkter og dermed links til produktsider på kategorisider. Eller kun liste de 10 nyeste blogindlæg på din blogs forside. Her skal brugeren klikke sig videre til side 2 for at se flere sider. Derved er "afstanden" i antallet af links fra din hjemmesides forside stor til alt for mange sider.

Du skal derfor udvide din hjemmesides dybde ved at inkludere flere links. Faktisk anbefaler jeg 100 links per side som standard, før du skal bladre. Derved flyder PageRank og værdi ud til flere sider.

62. Link mindre til mindre vigtige sider

For eksempel, hvis du har en side med gamle nyhedsbreve, der ikke længere er relevante, kan det være en god idé at slette denne side helt. Den tilføjer ikke værdi for dine brugere, og den kan trække din samlede SEO ned.

På den anden side, hvis du har en side med vigtige juridiske oplysninger eller vilkår og betingelser, er dette en side, du skal beholde, selvom den ikke nødvendigvis tilføjer meget værdi i forhold til SEO. I sådanne tilfælde kan det være en god idé at minimere antallet af links til disse sider, så du kan fokusere din linkværdi på de sider, der virkelig tæller.

Husk, at det ikke kun handler om at have mange sider og links. Det handler om at have de rigtige sider og links, der tilføjer værdi for dine brugere og forbedrer din SEO.

63. Brug canonical tags

Canonical tags er en vigtig del af SEO, der hjælper med at håndtere duplikeret indhold. Disse smart tags blev introduceret af Google i 2009 for at give webmastere en måde at fortælle søgemaskinerne, hvilken version af en side de skal betragte som den "officielle" version.

Lad os sige, du har en blog, og du har en artikel, der kan findes på både www.ditwebsite.dk/blog/artikel og www.ditwebsite.dk/artikel. Uden et canonical tag kan søgemaskinerne se disse to sider som duplikeret indhold, hvilket kan skade din SEO.

For at løse dette problem, kan du vælge en af disse URL'er som den "kanoniske" version - det vil sige, den version, du vil have søgemaskinerne til at indeksere og vise i deres resultater. Lad os sige, du vælger www.ditwebsite.dk/blog/artikel.

Du vil så indsætte følgende canonical tag i HTML-koden på den anden side:

Dette fortæller søgemaskinerne, at selvom de besøger en side med en anden URL, skal de behandle det som om de besøger www.ditwebsite.dk/blog/artikel.

Ved at bruge canonical tags på denne måde kan du styre, hvordan dine sider indekseres og rangordnes, hvilket kan hjælpe med at forbedre din søgemaskineoptimering.

64. Implementer Organisation Schema

Organisation Schema er en type struktureret data markup, der hjælper søgemaskiner med at forstå specifikke oplysninger om din virksomhed. Det kan inkludere virksomhedens navn, logo, placering, kontaktinformation og sociale medieprofiler. Ved at implementere Organisation Schema på dit websted, kan du hjælpe med at forbedre din virksomheds synlighed i søgeresultaterne.

Her er et eksempel på, hvordan Organisation Schema kan se ud i JSON-LD format:

I dette eksempel angiver "name" navnet på din virksomhed, "url" er webstedets URL, "logo" er URL'en til dit virksomhedslogo, "contactPoint" indeholder kontaktinformation, og "sameAs" indeholder links til dine sociale medieprofiler.

Når du implementerer Organisation Schema, kan det hjælpe med at forbedre din synlighed i søgeresultaterne ved at give Google mere præcise oplysninger om din virksomhed. Dette kan resultere i rigere søgeresultater, herunder visning af dit logo, kontaktinformation og sociale medieprofiler direkte i søgeresultaterne.

65. Brug Produkt Schema

Produkt Schema er en form for struktureret data markup, der giver søgemaskiner detaljerede oplysninger om de produkter, du sælger på dit websted. Det kan inkludere oplysninger som produktets navn, billede, beskrivelse, pris, tilgængelighed og anmeldelser. Ved at bruge Produkt Schema kan du hjælpe med at forbedre din produktsynlighed i søgeresultaterne og øge klikraten.

Her er et eksempel på, hvordan Produkt Schema kan se ud i JSON-LD format:

I dette eksempel angiver "name" produktets navn, "image" er URL'en til produktbilledet, "description" er en beskrivelse af produktet, "sku" og "mpn" er unikke identifikatorer for produktet, "brand" angiver produktets mærke, og "offers" indeholder oplysninger om prisen og tilgængeligheden.

66. Anvend Begivenhed Schema

Begivenhed Schema er en type struktureret data markup, der hjælper søgemaskiner med at forstå og vise oplysninger om begivenheder. Dette kan omfatte begivenhedens navn, startdato, sluttidspunkt, sted og billetinformation. Ved at implementere Begivenhed Schema kan du forbedre synligheden af dine begivenheder i søgeresultaterne og tiltrække flere deltagere.

67. Benyt Websted Schema

Websted Schema hjælper søgemaskiner med at forstå den generelle struktur af dit websted og kan forbedre måden, dit websted fremvises i søgeresultaterne. Det er især nyttigt for at identificere hjemmesidens kerneelementer som header, footer og navigation links.

For eksempel, hvis du driver en e-handelsplatform, kan du bruge Websted Schema til at definere de vigtigste navigationselementer på dit site, så søgemaskinerne bedre kan indeksere dine produktkategorier og fremhæve dem i søgeresultaterne.

68. Skriv med Artikel Schema

Artikel Schema gør det muligt for søgemaskiner at forstå og vise artikler på en mere fremtrædende måde i søgeresultaterne. Det kan inkludere titel, forfatter, udgivelsesdato og billede. Dette er særligt nyttigt for nyhedsartikler, blogindlæg og videnskabelige artikler.

For eksempel, hvis du har skrevet en dybdegående artikel om bæredygtig energi, kan du bruge Artikel Schema til at sikre, at søgemaskinerne præsenterer din artikel korrekt og med alle relevante detaljer i søgeresultaterne.

69. Optimer med Lokal virksomhed Schema

Lokal virksomhed Schema hjælper med at præsentere virksomhedsrelaterede oplysninger som adresse, åbningstider og kontaktinformation i søgeresultaterne. Dette er ideelt for virksomheder, der ønsker at fremhæve deres lokale tilstedeværelse og gøre det nemmere for kunder at finde dem.

For eksempel, en lokal bagerbutik kan bruge Lokal virksomhed Schema til at sikre, at deres butiksadresse, åbningstider og telefonnummer vises tydeligt i lokale søgninger.

70. Brug Video Schema

Video Schema gør det muligt for søgemaskiner at indeksere og vise videoer på en mere fremtrædende måde i søgeresultaterne. Det kan inkludere videoens titel, beskrivelse, varighed og thumbnail. Dette er nyttigt for at øge synligheden af videoindhold og tiltrække flere visninger.

For eksempel, hvis du har produceret en instruktionsvideo om, hvordan man laver hjemmelavet pasta, kan du bruge Video Schema til at forbedre chancerne for, at din video vises i relevante søgninger.

71. Anvend Person Schema

Person Schema hjælper med at identificere individer og præsentere information om dem i søgeresultaterne. Dette kan omfatte navn, jobtitel, tilknyttede organisationer og sociale medieprofiler. Det er nyttigt for professionelle, der ønsker at forbedre deres personlige brand og online tilstedeværelse.

For eksempel, en forfatter eller taler kan bruge Person Schema til at fremhæve deres arbejde og ekspertise, hvilket kan hjælpe med at opbygge troværdighed og anerkendelse.

72. Brug Opskrift Schema

Opskrift Schema gør det muligt for søgemaskiner at præsentere opskrifter på en tiltalende måde i søgeresultaterne, inklusive billeder, ingredienser, tilberedningstid og ernæringsinformation. Dette er ideelt for madblogs og hjemmesider, der ønsker at fremhæve deres kulinariske indhold.

For eksempel, en madblogger kan bruge Opskrift Schema til at fremhæve en opskrift på en sund smoothie, hvilket kan øge chancerne for at opskriften vises, når brugere søger efter sunde drikke.

73. Implementer FAQ Schema

FAQ Schema gør det muligt for søgemaskiner at fremhæve ofte stillede spørgsmål og deres svar direkte i søgeresultaterne. Dette kan forbedre brugeroplevelsen og øge chancerne for, at brugere klikker sig ind på dit websted.

For eksempel, hvis du har en side med ofte stillede spørgsmål om solenergi, kan du bruge FAQ Schema til at sikre, at disse spørgsmål og svar vises i søgeresultaterne, hvilket kan tiltrække brugere, der søger efter information om emnet.

74. Skab mobilresponsivt design for alle enheder

I en verden, hvor mobilenheder dominerer internetsøgninger, er det afgørende at have et mobilresponsivt design. Dette sikrer, at dit websted automatisk tilpasser sig skærmstørrelsen på enhver enhed, hvilket giver en optimal brugeroplevelse.

For eksempel, hvis en bruger besøger dit websted fra en smartphone, skal tekststørrelsen og navigationsmenuen være nem at interagere med uden at skulle zoome ind og ud.

Desuden belønner søgemaskiner som Google mobilvenlige websteder med højere placeringer i søgeresultaterne. Dette betyder, at et mobilresponsivt design ikke kun er godt for brugeroplevelsen, men også vigtigt når det kommer til seo-optimering. Implementering af responsive webdesign-teknikker, såsom CSS media queries, er derfor en essentiel del af moderne webudvikling.

75. Implementer struktureret datamarkering for rich snippets

Struktureret datamarkering, såsom Schema.org, er en kraftfuld måde at kommunikere med søgemaskiner på. Ved at tilføje specifikke tags til dit websteds HTML kan du hjælpe søgemaskiner med at forstå indholdet af dine sider bedre og derved fremvise rich snippets i søgeresultaterne. Rich snippets kan inkludere stjernebedømmelser, priser, tilgængelighed af produkter og meget mere, hvilket gør dine søgeresultater mere tiltalende og kan øge klikraten.

For eksempel, ved at markere opskrifter med struktureret data, kan du få vist billeder, forberedelsestid og kalorieindhold direkte i søgeresultaterne. Dette gør dit indhold mere iøjnefaldende og kan forbedre trafikken til dit websted.

76. Optimer webstedsarkitektur for brugeroplevelse

En velorganiseret webstedsarkitektur er ikke kun vigtig for brugerne, men også for søgemaskinernes evne til at crawle og indeksere dit websted effektivt. En logisk hierarkisk struktur med klare navigationer og interne links hjælper brugerne med at finde det, de søger hurtigt, hvilket forbedrer den samlede brugeroplevelse.

For eksempel bør et e-handelswebsted have kategorier og underkategorier, der intuitivt grupperer produkter for nem browsing.

Samtidig gør en klar struktur det lettere for søgemaskiner at forstå dit websteds indhold og dets vigtigste sider, hvilket kan forbedre din SEO. Sørg for at bruge breadcrumb-navigation og en logisk URL-struktur for at understøtte dette.

77. Opdater regelmæssigt dit sitemap for søgemaskiner

Et sitemap er en fil, der indeholder en liste over alle dine websteds sider, som søgemaskiner bruger til at crawle dit websted mere effektivt. Det er vigtigt at holde dit sitemap opdateret, især når du tilføjer nye sider eller indhold. Dette sikrer, at søgemaskiner hurtigt kan opdage og indeksere nye ændringer, hvilket kan hjælpe med at forbedre din synlighed i søgeresultaterne.

For eksempel, hvis du driver en blog og udgiver nye indlæg regelmæssigt, skal dit sitemap opdateres for at reflektere disse tilføjelser, så søgemaskinerne kan indeksere dem hurtigt. De fleste moderne CMS-systemer genererer og opdaterer automatisk sitemaps, men det er stadig vigtigt at tjekke og sikre, at processen fungerer korrekt.

78. Implementer HTTPS for sikkerhed og SEO

Overgangen fra HTTP til HTTPS er ikke kun en god praksis for at sikre brugernes data, men det er også blevet et ranking signal for Google.

HTTPS krypterer data, der sendes mellem brugerens browser og dit websted, hvilket beskytter mod man-in-the-middle-angreb og sikrer, at brugerens information forbliver privat. Websteder, der bruger HTTPS, vises som sikre i browserens adresselinje, hvilket kan øge brugernes tillid.

Google har officielt anerkendt HTTPS som en rankingfaktor, hvilket betyder, at websteder med HTTPS kan have en SEO-fordel over dem, der ikke gør. Det er derfor vigtigt at erhverve et SSL/TLS-certifikat og implementere HTTPS på dit websted.

79. Brug Tag Manager for effektiv sporing

Google Tag Manager (GTM) er et gratis værktøj, der gør det nemmere at administrere og implementere marketingtags (inklusive sporing af scripts og pixels) på dit websted uden at skulle ændre koden. Med GTM kan du hurtigt tilføje og opdatere tags for konverteringssporing, siteanalyse, remarketing og mere, hvilket giver dig dybere indsigt i, hvordan brugerne interagerer med dit websted.

For eksempel kan du bruge GTM til at opsætte sporing af formularindsendelser eller knap klik uden at skulle involvere en webudvikler. Dette gør det lettere at måle effektiviteten af dine online marketingkampagner og foretage justeringer baseret på præcise data.

80. Optimer for nul-klik-søgninger

Nul-klik-søgninger refererer til søgeforespørgsler, hvor svaret vises direkte på søgeresultatsiden, så brugeren ikke behøver at klikke sig ind på et websted.

For at optimere for disse søgninger, bør du fokusere på at levere klare og præcise svar på almindelige spørgsmål inden for dit område. Dette kan gøres ved at strukturere dit indhold i Q&A-format eller ved at inkludere korte, informative svar i begyndelsen af dine artikler.

For eksempel kan et websted for hjemmeforbedringer inkludere en FAQ-sektion, der giver korte svar på almindelige spørgsmål om DIY-projekter. Disse svar kan blive fremhævet i Google's featured snippets, hvilket øger dit websteds synlighed, selvom brugeren ikke klikker igennem til dit websted.

81. Implementer progressive webapps (PWAs) for engagement

Progressive Web Apps (PWAs) er en type software leveret via webben, bygget ved hjælp af almindelige webteknologier, men med en følelse og funktionalitet, der ligner en indfødt app. PWAs kan arbejde offline, modtage push-notifikationer og få adgang til enhedens hardware, hvilket forbedrer brugerengagementet.

For eksempel kan en e-handels PWA tillade brugere at browse produkter og lægge dem i indkøbskurven, selv når de er offline, og derefter gennemføre købet, når de er tilbage online.

Implementering af en PWA kan forbedre brugeroplevelsen betydeligt, især for brugere med langsomme internetforbindelser eller begrænset data. Det kan også hjælpe med at holde brugerne engagerede med dit brand og øge konverteringsraterne.

82. Implementer server-side rendering for JavaScript-tunge sider

Server-side rendering (SSR) er en teknik, hvor JavaScript-drevne websteder genererer indholdet på serveren først, før det sendes til brugerens browser. Dette kan forbedre indlæsningstiderne og gøre indholdet synligt for søgemaskiner, hvilket er afgørende for SEO. SSR er især vigtig for websteder, der bruger moderne JavaScript-frameworks som React eller Angular, som ellers kan have problemer med søgemaskineindeksering.

For eksempel kan en webapplikation, der viser realtidsaktiekurser, implementere SSR for at sikre, at indholdet kan crawles og indekseres af søgemaskiner, hvilket forbedrer webstedets synlighed i søgeresultaterne.

83. Brug Cloudflare for forbedret sitehastighed

Cloudflare er en global netværkstjeneste, der forbedrer webstedsydelsen og sikkerheden. Det fungerer som et content delivery network (CDN), der cacher dit websteds indhold på servere over hele verden, så det kan leveres hurtigere til brugere, uanset hvor de er. Cloudflare tilbyder også sikkerhedsfunktioner som DDoS-beskyttelse og webapplikationsfirewalls.

Ved at bruge Cloudflare kan du reducere indlæsningstiderne for dit websted, hvilket er en vigtig faktor for både brugeroplevelse og SEO. Hurtigere websteder har tendens til at have lavere bounce rates og højere engagement, hvilket kan føre til bedre placeringer i søgeresultaterne.

84. Implementer en robust mobil SEO-strategi

Med stigningen i mobiltrafik er det vigtigt at have en mobil SEO-strategi på plads. Dette indebærer at optimere dit websted for mobilbrugere ved at sikre hurtige indlæsningstider, brugervenlig navigation og tilgængeligt indhold.

Det er også vigtigt at undgå mobil-specifikke fejl, såsom brug af software, der ikke er almindelig på mobile enheder (som Flash), og at gøre klikbare elementer lette at interagere med.

En robust mobil SEO-strategi tager også højde for mobil-først indeksering, hvilket betyder, at Google primært bruger den mobile version af dit websted til indeksering og ranking. Derfor er det afgørende at sikre, at den mobile version af dit websted er fuldt optimeret og indeholder det samme indhold som desktop-versionen.

85. Fokus på teknisk SEO for sitets sundhed

Teknisk SEO omfatter de aspekter af SEO, der handler om webstedets infrastruktur. Dette inkluderer crawlability, indeksering, mobilvenlighed, sidehastighed, struktureret data, sikkerhed og mange andre faktorer. At have en sund teknisk SEO betyder, at søgemaskiner nemt kan tilgå og forstå dit websted, hvilket er afgørende for god søgemaskineplacering.

For eksempel bør du regelmæssigt gennemgå dit websteds robots.txt-fil og meta tags for at sikre, at søgemaskiner kan crawle de sider, du ønsker at indeksere. Desuden bør du løbende overvåge dit websteds ydeevne ved hjælp af værktøjer som Google Search Console for at identificere og rette eventuelle tekniske problemer.

86. Brug WebP-billeder for hurtigere indlæsning

WebP er et moderne billedformat, der giver overlegen kompression og kvalitet sammenlignet med traditionelle formater som JPEG og PNG. Ved at bruge WebP kan du reducere billedfilernes størrelse betydeligt uden at gå på kompromis med kvaliteten, hvilket fører til hurtigere sideindlæsningstider og en bedre brugeroplevelse. Dette er især vigtigt for websteder med mange billeder, såsom porteføljer eller e-handelswebsteder.

Implementering af WebP-billeder kan også have en positiv indvirkning på dit websteds SEO, da sidehastighed er en kendt rankingfaktor. Moderne browsere understøtter WebP, og der er værktøjer tilgængelige, der kan hjælpe med at konvertere eksisterende billeder til dette mere effektive format.

Linkbuilding

Linkbuilding er processen med at opnå backlinks fra andre hjemmesider til din egen. Et backlink er et link fra en anden hjemmeside, der peger på din side. Formålet med linkbuilding er at øge en hjemmesides autoritet og PageRank i søgemaskinernes øjne, hvilket kan forbedre hjemmesidens placering i søgeresultaterne.

Her får du mine bedste råd til at komme godt i gang med linkbuilding:

87. Skriv gæsteindlæg

At skrive gæsteindlæg for andre hjemmesider kan være en fantastisk måde at opnå links på. Det er vigtigt at vælge hjemmesider, der er relevante for dit område og har en god autoritet, da dette vil sikre, at linksene har størst mulig værdi.

For eksempel, hvis du er en ernæringsekspert, kan du skrive et gæsteindlæg for et velanset sundhedswebsite om de nyeste tendenser inden for plantebaseret kost og inkludere et link til din egen hjemmeside, hvor læserne kan finde yderligere information.

88. Advertorials

At investere i betalte artikler, også kendt som advertorials, er en direkte metode til at opnå links fra højprofilerede hjemmesider. Denne tilgang indebærer at skabe indhold, der både informerer og promoverer dit produkt eller tjeneste, og som publiceres på en anden hjemmeside med et link tilbage til din egen. Det er en handel, hvor du betaler for eksponeringen og det associerede link.

For eksempel, du kan arrangere med et online erhvervsmagasin at købe en advertorial. I denne betalte artikel kan du diskutere fordelene ved et nyt produkt eller en tjeneste, som din virksomhed tilbyder. Sørg for, at artiklen indeholder et link, der fører læserne direkte til din hjemmeside, hvor de kan lære mere eller foretage et køb.

89. Digital PR

Digital PR er en strategi, der fokuserer på at skabe relationer med journalister og medier for at opnå omtale og links. Dette kan indebære at sende pressemeddelelser, deltage i interviews eller tilbyde eksklusivt indhold til udvalgte publikationer. Ved at positionere sig selv som en ekspert inden for sit felt, kan man øge chancerne for at blive citeret og linket til fra troværdige medier.

Jeg har selv haft succes med at opbygge relationer til journalister ved at tilbyde dem adgang til unikke data og indsigt, hvilket har resulteret i omtale og links tilbage til min hjemmeside.

90. Testimonials

At skrive anmeldelser for produkter eller tjenester, du benytter, er en simpel og effektiv måde at opnå backlinks på. Ved at tilbyde en positiv anmeldelse, som virksomheden kan bruge på deres hjemmeside, kan du anmode om, at de inkluderer et link tilbage til din egen side. Dette kan hjælpe med at opbygge relationer og samtidig forbedre din linkprofil.

For eksempel, hvis du regelmæssigt køber kontorartikler fra en bestemt leverandør og er tilfreds med kvaliteten af deres produkter, kan du tilbyde at skrive en positiv anmeldelse. I din henvendelse kan du nævne, at du gerne ser din anmeldelse brugt på deres hjemmeside, og at du ville sætte pris på, hvis de kunne inkludere et link til din virksomheds hjemmeside sammen med anmeldelsen.

91. Broken linkbuilding

En effektiv teknik til at opnå links er at identificere og rette døde links på andre hjemmesider. Denne metode indebærer at finde sider, der linker til ikke-eksisterende ressourcer og foreslå dit eget indhold som en opdateret og relevant erstatning. Dette kan ikke alene hjælpe webstedsejeren med at forbedre brugeroplevelsen på deres side, men også give dig et værdifuldt backlink.

For eksempel, hvis du opdager, at en uddannelsesblog linker til en forældet artikel om studieteknikker, og du har en opdateret og omfattende guide på emnet, kan du kontakte bloggens ejer og foreslå dit link som en nyttig opdatering til deres indhold.

Tool-tip: Broken Backlink Checker

92. Opret en Blog

At oprette en blog og regelmæssigt opdatere den med kvalitetsindhold er en fremragende måde at tiltrække links på. Ved at fokusere på at skabe værdifuldt indhold, der appellerer til dit publikum, kan du øge chancerne for, at andre hjemmesider vil linke til dine artikler som en ressource.

For eksempel, skriv en serie af blogindlæg, der udforsker de seneste teknologiske fremskridt inden for dit felt, og du kan finde, at teknologi- og nyhedssider begynder at linke til din blog som en kilde til opdateret information.

93. Brandmentions uden links

En simpel men effektiv linkbuilding-taktik er at finde og kontakte hjemmesider, der nævner dit brand eller produkter uden at linke til dig. Dette kan gøres ved at bruge søgemaskiner til at finde nævnelser af dit brand og derefter nå ud til webstedsejerne for at anmode om et link. Denne metode er ofte vellykket, da hjemmesiderne allerede er bekendt med dit brand og blot skal tilføje et link.

For eksempel, hvis en online nyhedsartikel diskuterer din seneste produktlancering og nævner dit brandnavn, men ikke inkluderer et link, kan du kontakte redaktøren og anmode om, at de tilføjer et link til din produktside.

94. Listicle Linkbuilding

En måde at få links på er ved at nå ud til hjemmesider, der laver lister over ressourcer, og foreslå dine egne ressourcer som tilføjelser til deres lister. Dette kan være særligt effektivt, hvis du har udviklet noget af høj kvalitet, som kan være af interesse for deres publikum.

For eksempel, hvis du har skabt en omfattende guide til start af en online virksomhed, kan du kontakte ejere af erhvervsrelaterede blogs og foreslå, at de inkluderer din guide i deres næste liste over nyttige ressourcer for iværksættere.

95. Samarbejd med Influencers

At samarbejde med influencers kan være en effektiv måde at få links på. Ved at tilbyde influencers noget af værdi, som de kan dele med deres følgere, kan du opnå links fra deres platforme til din hjemmeside.

For eksempel, hvis du tilbyder en populær modeblogger et eksklusivt kig på din nye tøjkollektion, kan de vælge at skrive et blogindlæg eller lave et socialt medieopslag, der inkluderer et link til din hjemmeside.

96. Få medlemslinks

At udnytte medlemskaber i forskellige organisationer og foreninger kan være en god kilde til kvalitetslinks. Mange organisationer tilbyder deres medlemmer at blive listet på deres hjemmeside, hvilket kan inkludere et link til medlemmets hjemmeside. Dette er ofte en overset ressource, som kan give et autoritativt link tilbage til din side.

For eksempel, hvis din virksomhed er medlem af en lokal handelskammer, kan du sørge for, at de inkluderer et link til din hjemmeside i deres online medlemsfortegnelse.

97. Leverandørlinks

Hvis du sælger produkter fra andre mærker, kan du anmode disse leverandører om at inkludere et link til din hjemmeside på deres egen forhandlerliste. Dette er en win-win-situation, da det giver leverandøren en mulighed for at vise, hvor deres produkter kan købes, og giver dig et værdifuldt link.

For eksempel, hvis du driver en specialbutik, der sælger håndlavet keramik, kan du kontakte dine leverandører og bede dem om at tilføje din butik til deres liste over autoriserede forhandlere med et link til din hjemmeside.

98. Indgå i partnerskaber

Indgåelse af partnerskaber med andre virksomheder kan være en god måde at udvide din rækkevidde og opnå links. Ved at arbejde sammen kan I begge drage fordel af hinandens publikum og ressourcer, hvilket kan inkludere at dele links i blogindlæg, nyhedsbreve eller på sociale medier.

For eksempel, hvis du driver en kaffebar, kan du indgå et partnerskab med en lokal bager og aftale at promovere hinandens virksomheder på jeres respektive hjemmesider og sociale mediekanaler.

99. Udnyt Sociale Medier

At være aktiv på sociale medier og dele dit indhold kan hjælpe med at generere links og udsætte dit indhold for et bredere publikum. Selvom links fra sociale medier ofte er "nofollow", kan de stadig generere trafik til dit websted og øge synligheden af dit indhold, hvilket kan føre til organiske links fra andre hjemmesider.

For eksempel, del en informativ artikel fra din blog på LinkedIn og tag relevante personer eller virksomheder i opslaget. Dette kan øge chancerne for, at dit indhold bliver set og delt af andre, hvilket potentielt kan føre til links fra deres egne hjemmesider eller blogs.

100. Skriv gode artikler

At skabe og publicere kvalitetsindhold er en af de mest bæredygtige metoder til at tiltrække backlinks. Indholdet skal være informativt, engagerende og værdifuldt for læserne, så de naturligt ønsker at dele og linke til det. Dette kræver ofte en betydelig indsats og kreativitet, men belønningen er links, der kommer organisk og bidrager til en stærk linkprofil.

Et eksempel på dette kunne være at skabe en interaktiv infografik, der illustrerer komplekse data på en letforståelig måde. Hvis indholdet er unikt og nyttigt, vil andre hjemmesider være mere tilbøjelige til at linke til det som en ressource for deres egne læsere.

101. Link til andre (og fortæl dem det)

En anden måde at opnå links på er ved at linke til andre hjemmesider og derefter informere dem om det. Dette kan skabe en følelse af goodwill og kan føre til, at de pågældende hjemmesider vælger at gengælde tjenesten ved at linke tilbage til dit websted.

For eksempel, hvis du i et blogindlæg henviser til en dybdegående artikel skrevet af en anden ekspert i din branche, kan du sende dem en e-mail for at gøre dem opmærksomme på dit link og udtrykke din værdsættelse af deres arbejde.

SEO tools

SEO-værktøjer er softwareprodukter designet til at hjælpe med optimering af hjemmesider for søgemaskiner. De spænder fra gratis til betalte løsninger, og mange af dem har vi udviklet som en del af SEO.AI's suite af værktøjer, der understøtter forskellige aspekter af SEO-strategier.

102. Google Search Console

Google Search Console er et gratis værktøj, der hjælper små virksomheder med at se, hvilke søgeord folk bruger for at finde deres hjemmeside på Google, og hvor højt de rangerer for disse søgeord. Værktøjet tjekker, om din hjemmeside fungerer godt teknisk, og om der er nogen problemer.

Google Search Console funktioner:

 • Spor klik, visninger og placeringer i Google.
 • Rapporter fejl på din hjemmeside, der skal rettes.
 • Modtag tips til, hvordan du forbedrer din hjemmesides brugervenlighed.

103. Google My Business

En Google My Business-profil er afgørende for små virksomheder, der målretter lokale kunder.

Google My Business forbedrer din lokale søgepræsens på Google og Maps, hvilket sikrer, at kunder kan opdage og interagere med din virksomhed. Korrekt håndtering af din profil kan forbedre lokale placeringer og drive flere besøg i butikken.

Google My Business funktioner:

 • Forbedrer lokal søgning og kort synlighed.
 • Muliggør direkte kundeengagement.
 • Forenkler håndtering af virksomhedsoplysninger.

104. SEO.AI

Det mest afgørende aspekt af søgemaskineoptimering for små virksomheder er at optimere hjemmesideindholdet, herunder servicesider, produktsider og blogindlæg, for at etablere autoritet. Her hjælper SEO.AI med at optimere dine sider med AI og skabe nyt, optimeret indhold.

SEO.AI funktioner:

 • 1-klik udkast til +2.000 ord artikler
 • Integreret AI-chatassistent
 • Automatiseret intern linkning
 • NLP og manglende søgeordsmålinger
 • Meta tag scoring & optimering
 • Indholdslængde benchmark
 • Afdæk søgeordsmuligheder med AI

105. Broken Link Checker

Den brudte link checker fra SEO.AI, en del af vores gratis værktøjssamling, er et gratis værktøj, der giver dig mulighed for at finde alle brudte tilbage-links for et givet domæne. Dette værktøj fungerer ved at efterligne søgemaskineadfærd, scanne dit site og verificere, at hvert link fører til en fungerende webside.

Broken Link Checker funktioner:

 • Opdager alle brudte tilbage-links forbundet med et specifikt domæne
 • Brugervenligt interface
 • Gratis adgang

106. AI Keyword Research Tool

Inkluderet i SEO.AI's gratis værktøjssuite, giver denne gratis ressource dig mulighed for at indtaste en kort oversigt over din virksomhed eller indhold og udføre omfattende søgeordsanalyse problemfrit. Det er designet til at tilbyde kritiske indsigter, der kan løfte din SEO-tilgang.

At anvende AI til generering af søgeord tilbyder betydelige fordele for søgemaskineoptimering og indholdsplanlægning. AI-drevne algoritmer gennemsøger hurtigt data og afdækker tendenser og nøgleindsigter, hvilket hjælper med at identificere relevante langhale-søgeord, der tiltrækker nichepublikum og har lavere konkurrenceniveauer.

AI Keyword Research Tool funktioner:

 • Hurtig adgang uden behov for loginoplysninger
 • Anvender AI til at identificere optimale søgeord skræddersyet til din virksomhed
 • Tilgængelig uden omkostninger

107. ChatGPT

ChatGPT, en avanceret samtale-AI, strømliner SEO-kampagner for små virksomheder ved at simulere menneskelige interaktioner.

Ved at udnytte kraften fra naturlig sprogforståelse (NLP) og maskinlæring, producerer ChatGPT svar, der nøje ligner dem fra en menneskelig samtalepartner. At engagere sig med ChatGPT føles som en naturlig dialog, hvor forespørgsler mødes med informative svar.

ChatGPT funktioner:

 • Skaber originalt indhold og medrivende fortællinger til forskellige platforme.
 • Forfiner tekstklarhed, justerer tone og omformulerer.
 • Konverterer indhold nøjagtigt på tværs af sprogbarrierer.

108. Domain Authority Tool

Domain Authority-værktøjet er en gratis tilbud inden for vores omfattende samling af gratis værktøjer.

Domain Authority (DA) er en indikator for, hvor godt et websted kan præstere i søgemaskineplaceringer. Det scores på en skala fra et til 100, hvor højere score korrelerer med bedre rangeringspotentiale.

DA beregnes ved at evaluere forskellige elementer, såsom antallet af unikke domænelinks og det samlede antal links, som tilsammen bidrager til en enkelt DA-score. Denne metrik bruges ofte til at vurdere konkurrencepositionen for websteder eller spore fremskridt i et websteds rangeringsstyrke over tid.

Domain Authority Tool funktioner:

 • Inkluderet i en suite af over 30 gratis værktøjer.
 • Brugervenlig og effektiv i drift.
 • Giver indsigt i et domænes Domain Authority.

109. Ahrefs Webmaster Tools

Ahrefs Webmaster Tools giver omfattende SEO-insigter for alle dine hjemmesider uden omkostninger. Mens Google Search Console er afgørende for enhver hjemmesideejer, der fokuserer på søgepræstation, kan den komme til kort i visse aspekter. Ahrefs Webmaster Tools udfylder disse huller effektivt.

Ahrefs Webmaster Tools funktioner:

 • Overvåger 140+ mulige SEO-problemer, med detaljeret rådgivning om, hvordan man retter det inkluderet
 • Domæne- og side-niveau SEO-målinger
 • Viser alle anerkendte søgeord, der overgår den øvre grænse på 1000 sat af GSC.

110. Keyword Search Volume Checker

Keyword Search Volume Checker fra SEO.AI er en del af vores gratis værktøjssuite. Designet for enkelhed, giver det dig mulighed for at verificere søgevolumen for et enkelt søgeord eller en batch på op til 800 søgeord samtidigt.

Googles Keyword Planner, tidligere en primær kilde til nøjagtige søgedata, tilbyder nu detaljerede tal udelukkende til AdWords-kunder (Google Ads), hvilket efterlader gratis brugere med kun brede intervaller.

Vores værktøj kompenserer for dette ved at anvende specialiserede algoritmer og eksterne datakilder til at estimere søgevolumener. Det vurderer søgetendenser og anvender en blanding af tidligere data og prædiktiv modellering for at tilnærme det månedlige søgevolumen for hvert søgeord. Dette gør det til et gratis alternativ, som er nyttigt for en lille virksomhed.

Keyword Search Volume Checker funktioner:

 • Hent søgevolumener for op til 800 søgeord på én gang
 • Gratis og brugervenlig
 • Anvender avancerede algoritmer for at omgå abonnementsbarrierer

111. Keyword Intent Checker

Søgeordsintention afspejler den faktiske hensigt, når en bruger indtaster en forespørgsel i en søgemaskine.

At identificere den reelle hensigt bag et søgeudtryk er afgørende for søgemaskineoptimering, fordi det informerer udviklingen af indhold, der er i overensstemmelse med brugerintentionen og forbedrer søgemaskineplaceringer. "Search intent" er et andet udtryk for dette koncept.

Dette værktøj er designet til at klassificere et søgeord i en af fem intentioner, og det er frit tilgængeligt som en del af SEO.AI-værktøjssuiten.

Keyword Intent Checker funktioner

 • Inkluderet i den gratis SEO.AI-værktøjssamling
 • Hurtig, tilgængelig uden omkostninger og enkel at betjene
 • Bestemmer intentionen bag hvert potentielt søgeord

112. Google Analytics

Google Analytics er branchestandarden for sporing af webtrafik, og 73% af de top 10.000 hjemmesider bruger det.

Google Analytics tilbyder en gratis og nem opsætningsproces, der starter med en simpel Google-konto log ind. Efter den indledende konfiguration begynder den straks at spore data.

Den nuværende version, GA4, erstatter den nu forældede Universal Analytics. Dens omfattende, men tilgængelige standardrapporter er afgørende for små virksomheders SEO-strategier.

GA4 giver værdifulde indsigter i effektiviteten af dine markedsføringsindsatser i forhold til at tiltrække besøgende og konvertere dem til kunder. Dog kan dens interface være udfordrende at navigere i, med en betydelig læringskurve. For at maksimere dens potentiale kræves det, at du gør dig bekendt med platformen, ideelt set ved at gennemføre Googles gratis GA4 træningskursus.

Google Analytics funktioner:

 • Acquisition undersøger de forskellige kanaler, der leder trafik til din hjemmeside.
 • Engagement dykker ned i brugerinteraktioner på tværs af din hjemmesides sider.
 • Demographics afslører karakteristika og geografisk oprindelse af dine brugere.
 • Conversions sporer antallet af brugere, der foretager en ønsket handling på din hjemmeside.

113. Screaming Frog

Screaming Frog SEO Spider fungerer som en hjemmeside crawler designet til at forbedre on-site søgemaskineoptimering ved at identificere og rette almindelige SEO-problemer. Den tilbyder både gratis og betalte versioner, hvor den gratis mulighed anbefales til små virksomheder i denne artikel.

Screaming Frog funktioner:

 • Opdager brudte links, fejl og omdirigeringer.
 • Undersøger sidetitler og meta beskrivelser.
 • Understøtter op til 500 URL'er pr. crawl, hvilket er tilstrækkeligt for små virksomheder.
 • Assisterer med tekniske SEO-aspekter.

114. Long Tail Keyword Generator

SEO.AI's long tail keyword generator, en del af vores gratis SEO-værktøjssamling, er ligetil i sin funktion. Den tilgår en omfattende database for at identificere niche-specifikke long-tail søgeord, der tilbyder indsigter i søgevolumener og rangeringsudfordringer.

Long-tail søgeord udgør 70% af søgeforespørgsler og tilbyder på grund af deres specifikke natur mere præcise resultater for både brugere og virksomheder. De tiltrækker trafik, der nøje matcher en brands produkter eller tjenester, forbedrer kundeanskaffelse og sikrer, at brugere finder indhold, der nøje matcher deres søgeintention.

Long Tail Keyword Generator funktioner:

 • Hurtig, gratis og enkel at betjene
 • Producerer long-tail søgeord fra dit short-tail input, afgørende for små virksomheders SEO-strategier

115. AI Topic Cluster Tool

Også en del af SEO.AI-værktøjskassen, AI topic cluster-værktøjet anvender AI til at forenkle processen med at generere emnekløer baseret på et søgeord, med en skarp forståelse for søgeintention.

Emnekløer forbedrer søgemaskineoptimering, da de klargør din indholds organisation og betydning for søgemaskiner, hvilket kan resultere i forbedrede SERP-placeringer. Strukturering af indhold i kløer forbedrer også brugeroplevelsen ved at tilbyde flydende navigation. Desuden styrker udarbejdelse af detaljeret indhold inden for disse kløer din status som en brancheautoritet og ekspert.

AI Topic Cluster Tool funktioner:

 • Genererer adskillige AI-drevne emneforslag
 • Tilbyder visualiseringer via tabeller og tanke-kort
 • Gratis, effektiv og brugervenlig

116. Keyword Cannabalization Tool

Keyword cannibalization-værktøjet, også skabt af SEO.AI, er et værktøj, der tester, om søgeord overlapper og kannibaliserer hinanden baseret på ligheder i Google Search Result Pages (SERP). Værktøjet skaber både Keyword Clusters og en Similarity Matrix.

Keyword cannibalization betyder, at dine artikler konkurrerer med hinanden, hvilket forvirrer Google om, hvilken der skal prioriteres, hvilket er grunden til, at dette er nyttigt.

Keyword Cannabalization Tool funktioner:

 • Viser keyword cannibalization gennem emnekløer og en similarity matrix
 • Gratis, hurtig og ligetil at bruge
 • Inkluderet i samlingen af gratis SEO-værktøjer

117. Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools (Bing WMT) er en gratis tjeneste fra Microsoft, der gør det muligt for webmastere at registrere deres hjemmesider med Bings søgeindeks for synlighed. Derudover hjælper det med at spore og håndtere en hjemmesides status på søgemaskinen. Bing WMT tjener et lignende formål for Bing, som Google Search Console gør for Google.

Bing Webmaster Tools funktioner:

 • Undersøg din hjemmesides backlink-profil for indsigter i henvisende domæner og ankertekster.
 • Udfør søgeordsanalyse for at identificere populære søgetermer og deres volumener.
 • Adgang til SEO-rapporter, der opsummerer fejl på tværs af hjemmesiden og det påvirkede sidetal.
 • Brug Site Scan til hurtigt at gennemgå din hjemmeside for tekniske SEO-problemer.

118. Keyword Rank Checker

Overvågning af søgeordsplaceringer er en kritisk komponent i søgemaskineoptimering og digital markedsføring, da det giver virksomheder mulighed for at bestemme, hvordan deres domæne rangerer for specifikke søgeord i søgeresultater.

Keyword Rank Checker-værktøjet er et essentielt instrument, der tilbyder en nem-at-bruge, men effektiv metode til at overvåge søgeordsplaceringer. Derudover er dette værktøj tilgængeligt uden omkostninger og er inkluderet i SEO.AI-værktøjssamlingen.

Selvom der findes mere sofistikerede søgeordsrangkontrolværktøjer, kommer de typisk med et gebyr, og for rutinemæssige SEO-opgaver er en hurtig og ligetil positionscheck ofte alt, der er nødvendigt. Dette værktøj er designet til at opfylde dette behov.

Keyword Rank Checker funktioner:

 • Hurtig, enkel og gratis adgang uden behov for at logge ind
 • Tilbyder rangkontrol på tværs af 28 lande
 • Inkluderet i den gratis SEO.AI-værktøjssamling

119. AI Title Generator

Er du træt af at forsøge at finde ud af, hvad titlen på din artikel skal være? Så led ikke længere, dette værktøj forbedrer klikrater ved at skabe søgemaskinevenlige titler, der også fanger brugernes opmærksomhed, hvilket fører til øget webtrafik. Det sparer tid ved hurtigt at generere flere titelmuligheder, hvilket sikrer, at de er både læser-tiltrækkende og SEO-optimeret for højere indholdsplacering.

Derudover giver det et kreativitetsboost med unikke og engagerende titelforslag for at overvinde enhver kreativ blokering.

AI Title Generator funktioner

 • Anvender AI til at skabe engagerende titler med SEO-relevans
 • Gratis, brugervenlig og hurtig i udførelsen
 • Indgår i den gratis SEO.AI-værktøjskasse

120. Article Rewriter

Ligesom AI-titelgeneratoren er artikelomskriveren en anden komponent i SEO.AI-værktøjssættet. Dette elektroniske instrument anvender avancerede algoritmer til at forbedre og ændre eksisterende tekst.

Det tilbyder indholdsskabere alternative versioner af deres arbejde, mens integriteten af den oprindelige kontekst og besked bevares. Dette værktøj er uvurderligt for dem, der søger at genoplive deres indhold, mens de bevarer dets oprindelige hensigt.

Original tekst: "Kunstig intelligens (AI) transformerer hurtigt forskellige industrier. Fra sundhedspleje til finansiering anvendes AI-teknologier til at automatisere opgaver, analysere data og forbedre beslutningsprocesser. Maskinlæring, en undergruppe af AI, gør det muligt for systemer at lære fra data uden at være eksplicit programmeret. Naturlig sprogforståelse (NLP) gør det muligt for computere at forstå, fortolke og generere menneskeligt sprog. I takt med at AI fortsætter med at avancere, rejser det etiske bekymringer vedrørende privatliv, bias og jobfordrivelse. Men når det anvendes ansvarligt, har AI potentialet til at revolutionere samfundet positivt."
Tekst efter brug af værktøjet: "Kunstig intelligens (AI) revolutionerer forskellige sektorer i hurtigt tempo. Det anvendes i sundhedspleje, finans og andre industrier til at automatisere opgaver, analysere data og forbedre beslutningsprocesser. Maskinlæring, en gren af AI, gør det muligt for systemer at lære fra data uden eksplicit programmering. Naturlig sprogforståelse (NLP) gør det muligt for computere at forstå, fortolke og generere menneskeligt sprog. Selvom AI-udviklingen rejser bekymringer omkring privatliv, bias og jobfordrivelse, har ansvarlig anvendelse af AI potentialet til at bringe positive ændringer og revolutionere samfundet."

Article Rewriter funktioner:

 • Rekonstruerer og omformulerer tekst af enhver art, mens den oprindelige betydning bevares
 • Gratis, ligetil og hurtig i drift
 • En del af det gratis SEO.AI-værktøjssæt

221. Meta Description Generator

Meta beskrivelser er nøgle i digital markedsføring for at øge klikrater fra søgeresultater, da de fungerer som korte salgstaler, der opsummerer websider og lokker klik.

Den gratis Meta Description Generator i vores værktøjskasse forenkler udformningen af optimerede snippets med AI-algoritmer for forbedret synlighed i søgemaskiner.

Her er et eksempel på en effektiv meta beskrivelse genereret af værktøjet baseret på teksten, der forklarer værktøjet:

Øg klikrater med vores Meta Description Generator. Udarbejd optimerede snippets med AI-algoritmer for forbedret synlighed i søgemaskiner.

Meta Description Generator funktioner:

 • Anvender AI til at skabe engagerende meta beskrivelser med fokus på søgemaskineoptimering
 • Brugervenlig, gratis og effektiv
 • Indgår i det gratis SEO.AI-værktøjssæt

122. Google SERP Simulator

Vil du vide, hvordan din titel og meta beskrivelse ser ud i SERP, før du offentliggør siden? Så er her værktøjet for dig.

Den gratis SERP Simulator er en essentiel ressource til finjustering af visningen af din hjemmesides titler og meta beskrivelser i Googles søgeresultatsider (SERPs) på både desktop og mobil.

Den tilbyder en livagtig forhåndsvisning, der gør det muligt for webmastere, SEO-eksperter og indholdsudviklere at nøjagtigt vurdere og justere deres metadata for maksimal appel og klikpotentiale fra søgemaskinebrugere.

Google SERP Simulator funktioner:

 • En del af SEO.AI-værktøjskassen
 • Gratis at bruge, uden login nødvendigt og brugervenlig
 • Giver en SERP-visualisering, der viser din titel og meta beskrivelse, som de ville fremstå på Googles top

123. PageSpeed Insights

PageSpeed Insights er et værktøj, der analyserer page speed og tilbyder optimeringstips til hurtigere indlæsning. Dette er afgørende for små virksomheder, fordi sidehastighed påvirker Googles rangeringsalgoritme og kan have stor indflydelse på organiske søgepositioner.

Hurtigere indlæsningstider forbedrer ikke kun placeringer, men også brugeroplevelsen. Som et Google-værktøj fokuserer PageSpeed Insights på Core Web Vitals, som kategoriserer indlæsningshastighed i tre distinkte aspekter.

PageSpeed Insights funktioner:

 • Cumulative Layout Shift (CLS): Måler hyppigheden af indholdsbewegelse, som skrifter, videoer og formularer, under indlæsning af siden.
 • First Input Delay (FID): Vurderer tiden, indtil siden reagerer på brugerinteraktioner.
 • Largest Contentful Paint (LCP): Sporer varigheden for det primære indhold på siden at indlæse.

124. SERP Checker

SERP Checker er et instrument, der afslører præsentationen af din hjemmeside eller bestemte sider i Googles søgeresultater for udvalgte søgeord eller fraser. Værktøjet er gratis og er også en del af SEO.AI-værktøjssamlingen.

Det giver et objektivt perspektiv på Googles organiske søgeresultater, fri for forvrængninger fra personlig browsinghistorik, geografisk placering og tilpasningspræferencer, der kan påvirke manuelle søgninger.

SERP Checker funktioner:

 • Tilbyder et neutralt perspektiv på SERPs, upåvirket af faktorer som placering, browsinghistorik eller personlige indstillinger.
 • Indgår i SEO.AI-værktøjssættet.
 • Gratis, effektiv og ligetil at bruge uden behov for login.

125. AI Product Description Generator

Hvis du er en lille e-handelsvirksomhed, der sigter mod at udvide dit produktkatalog, kan det være udmattende at udforme produktbeskrivelser i hånden. Derfor har vi udviklet dette gratis værktøj til dig at bruge.

Brug AI Product Description Generator til at skabe medrivende produktfortællinger, der forbedrer dine varers tiltrækningskraft og løfter din brands digitale fodaftryk.

AI Product Description Generator funktioner:

 • Engagerende produktbeskrivelser udformet af AI
 • Tilgængelig gratis og uden behov for login
 • En del af SEO.AI-værktøjssamlingen

126. Competitor Keyword Research Tool

Vil du se, hvilke søgeord du eller dine konkurrenter rangerer for? Så prøv vores gratis konkurrent søgeordsanalyseværktøj.

At få viden om de søgeord, som konkurrenterne effektivt målretter, kan give afgørende forståelse for markedsbevægelser, forbrugersøgemønstre og mulige mangler i din søgemaskineoptimeringsstrategi.

Værktøjet Competitor Keywords forenkler opgaven med at opdage de søgeord, som dine konkurrenter rangerer for i et specifikt lands søgeresultater.

Funktioner i Competitor Keyword Research Tool:

 • Identificerer de søgeord, du og dine konkurrenter rangerer for inden for et bestemt land
 • Indgår i SEO.AI-værktøjssættet uden omkostninger
 • Brugervenlig og tilgængelig uden krav om medlemskab eller konto
NYSGERRIG PÅ MERE?

Andre spændende artikler om Google optimering